Pannenkoeken zijn en blijven favoriet bij zowel kinderen als volwassenen. Niet voor niets dat er al een heerlijk recept voor Amerikaanse Pancakes op mijn blog staat. Er ontbrak echter nog een recept voor gewone pannenkoeken. Zeg eens eerlijk: koop jij een pak pannenkoekmix of maak je het zelf?
Geen pannenkoekmix nodig
Eerder kocht ik ook altijd snel een pak pannenkoekmix in de supermarkt, wel zo makkelijk dacht ik. Tot ik eens ging kijken wat er nu eigenlijk in zit. Ik kan je vertellen dat is niet veel meer dan bloem en zout. Je vindt er soms ook boekweitmeel en maismeel in en eventueel wat rijsmiddelen. Dat betekent dus dat je dit pak, waar je extra voor betaalt, dus helemaal niet nodig hebt! Je hebt vast wel tarwebloem en zout in huis toch? Dan kun je dus vanaf nu zelf pannenkoekenbeslag maken en je eigen pannenkoeken bakken!
Recept voor pannenkoeken beslag
Hieronder deel ik mijn recept voor pannenkoekbeslag met mijn geheime ingrediënt, en dat is vanillesuiker. Vanillesuiker geeft net even wat extra smaak en kan zowel voor hartige pannenkoeken als zoete pannenkoeken gebruikt worden. Als ik hartige pannenkoeken maak dan beleg ik ze al in de pan. Dus dan gaat in het nog vloeibare beslag wat spek en/of kaas bijvoorbeeld. Dan bakt het een beetje mee en dat vinden we superlekker. De naturel pannenkoeken beleggen we het liefste met stroop, poedersuiker, basterdsuiker of jam. Vroeger deed mijn moeder er nog wel eens met appelmoes of zelfs vanillevla.
Bak deze heerlijke pannenkoeken met ingrediënten die je al in huis hebt en verras je gezin met deze Hollandse lekkernij.
