Lekkere lunch: broodje met oosterse kip

door Esther
Broodje Oosterse Kip

In Nederland lunchen we meestal met een broodje tussen de middag. We dekken de tafel met zoet en hartig broodbeleg en brood en iedereen pakt waar hij zin in heeft. Voor wat extra variatie kiezen we ook nog wel eens voor een tosti. Natuurlijk is de traditionele ham/kaas tosti favoriet, maar ik heb al eens een aantal andere lekkere tosti variaties voor je uitgewerkt: de lekkerste tosti’s met banaan, de lekkerste tosti recepten en 5 smultosti’s voor tussen de middag. Maar als je eens een ander broodje wil tijdens de lunch, kies dan eens voor een broodje oosterse kip.

Ik bedacht deze variatie toen ik een oosterse maaltijd aan het maken was met kip en ketjap. Waarom doen we dit niet eens op een broodje? Toegegeven, het is wat meer werk om klaar te maken, dus misschien geschikt voor het weekend. Maar het is zo lekker, dat het het extra werk zeker waard is.

Je kunt dit ook met kipfilet maken, maar ik kies liever voor kipdijfilet. Dit kippenvlees is een beetje vetter, maar daardoor ook malser. Kipfilet heeft wel eens de neiging om wat droog te worden en dat zou zonde zijn.

En voor de vega fans onder ons: door de kip te vervangen door vega kipstukjes, maak je dit gerecht heel simpel en snel ook geschikt voor vegetarische eters.

Lekkere lunch: broodje met oosterse kip

Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipdijfilet

  • 1 kleine ui

  • 1 rode paprika

  • 1 teentje knoflook

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

  • 1 theelepel maizena

  • 3 eetlepels water

  • 1 eetlepel olie

  • 2 harde broodjes

  • Optioneel: ijsbergsla en komkommer

Bereiding

  • Doe de ketjap en basterdsuiker in een pan op laag vuur en roer totdat de suiker is opgelost.
  • Los de maizena op in 3 eetlepels water. Voeg dit papje toe aan de ketjap zodat het wat dikker wordt.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog een minuutje mee.
  • Voeg de kipfilet toe en bak deze helemaal gaar op hoger vuur.
  • Voeg nu de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Schenk de saus bij het kipmengsel en meng alles tot een geheel.
  • Snijd de broodjes op en beleg met wat ijsbergsla en komkommerplakjes. Verdeel daarna het kipmengsel over de broodjes.

    请享用 (Eet smakelijk!)

Tips

  • Je kunt de broodjes ook vervangen door een (volkoren) wrap.
  • Garneer eventueel met wat gefrituurde uitjes.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer