In Nederland lunchen we meestal met een broodje tussen de middag. We dekken de tafel met zoet en hartig broodbeleg en brood en iedereen pakt waar hij zin in heeft. Voor wat extra variatie kiezen we ook nog wel eens voor een tosti. Natuurlijk is de traditionele ham/kaas tosti favoriet, maar ik heb al eens een aantal andere lekkere tosti variaties voor je uitgewerkt: de lekkerste tosti’s met banaan, de lekkerste tosti recepten en 5 smultosti’s voor tussen de middag. Maar als je eens een ander broodje wil tijdens de lunch, kies dan eens voor een broodje oosterse kip.
Broodje oosterse kip werd een lekker lunch idee
Ik bedacht deze variatie toen ik een oosterse maaltijd aan het maken was met kip en ketjap. Waarom doen we dit niet eens op een broodje? Toegegeven, het is wat meer werk om klaar te maken, dus misschien geschikt voor het weekend. Maar het is zo lekker, dat het het extra werk zeker waard is.
Je kunt dit ook met kipfilet maken, maar ik kies liever voor kipdijfilet. Dit kippenvlees is een beetje vetter, maar daardoor ook malser. Kipfilet heeft wel eens de neiging om wat droog te worden en dat zou zonde zijn.
Nog meer lunch ideeën
Wil je een ander lekker lunch gerecht met kipdijfilet proberen, dan is de Caesar salad lunch wrap zeker een aanrader. En ben je meer een liefhebber van brood, dan moet je zeker ook eens dit bijzondere broodje rosbief met mosterdmayonaise eens proberen.
En voor de vega fans onder ons: door de kip te vervangen door vega kipstukjes, maak je dit gerecht heel simpel en snel ook geschikt voor vegetarische eters.