Bijna iedereen koopt wel eens mayonaise of fritessaus, dat is immers zo lekker bij patat of gebakken aardappels. Maar wist je dat zelf mayonaise maken helemaal niet moeilijk is? En de ingrediënten heb je waarschijnlijk sowieso wel in huis.
Afgezien van het feit dat het gewoon superleuk is om zelf je eigen eten te maken, kun je op deze manier ook nog eens precies aanpassen aan jouw smaak. Dat is met mayonaise echt supermakkelijk. Je kunt zelfs allerlei variaties maken met rode peper of kerrie.
Bij veel mensen gaat het maken van mayonaise verkeerd en dit is zo makkelijk te voorkomen. Je moet er namelijk voor zorgen dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dus zowel de eieren, de olie als de mosterd moeten allemaal dezelfde temperatuur hebben. Anders kunnen deze samen geen binding aan gaan en gaat je mayonaise in de schift. En ik kan je vertellen, dat overkwam mij dus ook. Want ja, ik ben ook wel eens een beetje (ahum) eigenwijs en gebruikte dus koude eieren.
Maar mocht je dit toch overkomen, dan heb ik de ultieme tip voor je gevonden. Nee, hij is niet van mezelf maar van Samin Nosrat en hij werkte echt perfect. Ik heb alsnog van een heerlijke mayonaise kunnen genieten. Dus doe er je voordeel mee als het je overkomt.
Ga dus eens zelf mayonaise maken en geef er je eigen twist aan!

Is je mayonaise toch geschift? Lijkt het of deze niet meer te redden is? Toch kan dat nog wel!
Pak een schone kom en doe daar 1 theelepel heet water in. Gebruik dezelfde vette garde die je voor het kloppen van de mayo hebt gebruikt. Klop supersnel in het hete water totdat je een soort schuim ziet ontstaan. Nu voeg je lepel voor lepel de geschifte mayonaise toe en je blijft als een bezetene kloppen. Deze truc van Samin Nosrat werkte bij mij uitstekend zoals je kunt zien.
