Ben je nog op zoek naar een lekker makkelijk recept voor een brunch? Dan hoef je niet verder te zoeken! Deze ei met bacon muffins zijn ideaal om dan op tafel te zetten.
Ik verbaas me nog keer op keer over recepten die eigenlijk te makkelijk lijken, maar toch weer super lekker zijn. Dat is ook het geval met deze muffins. Op deze manier kun je je eitje eens anders eten dan gewoon gekookt of gebakken. En nog fijner, je zet de vorm gewoon in de oven en je hebt er geen omkijken naar. Dan heb je mooi je handen vrij voor andere recepten die je op tafel wilt zetten.
Deze ei met bacon muffins zijn niet alleen ideaal tijdens een brunch, maar ook als ontbijt doen ze het ontzettend goed. Zeker als je wat minder koolhydraten wilt eten en dus ‘s ochtends geen broodje of muesli eet. Twee van deze muffins vullen uitstekend en je hebt gelijk een mooie combinatie van eiwitten en vet binnen.
Dit recept kun je uiteraard naar eigen smaak aanpassen. Ik vind de combinatie met lente-ui erg lekker. Maar als je nog wat paprika, tomaat of champignon over hebt kun je dat er natuurlijk ook in verwerken. Net als andere kruiden. Wat dacht je van wat peterselie? Of de combinatie van wat tomaat met tijm en oregano om de hartige muffins een Italiaans tintje te geven. En zo kun je eindeloos variëren.
Je begrijpt mijn punt: deze ei met bacon muffins moet je zeker een keer proberen!

