Chinese kippensoep met mais en ei

door Esther
Chinese kippensoep

Met een lekkere kom soep maak je iedereen blij! En dat geldt zeker voor deze heerlijke Chinese kippensoep met mais en ei. Vroeg je je altijd al af hoe ze die soep bij de Chinees maken? Lees verder en ik verklap het geheim!

Hoe maak je Chinese kippensoep?

Veel mensen vragen zich af hoe je Chinese kippensoep maakt, want hij lijkt niet op een normale kippensoep die we hier in Nederland eten. Meer specifiek: wat zijn die witte sliertjes die je in de kippensoep ziet? Ik zal er verder niet om heen draaien, maar die sliertjes is niks anders dan ei. Als de soep bijna klaar is wordt er geklutst ei al roerende bij de warme soep gegoten. Omdat de soep heet is, zal de ei gaan stollen en zo die sliertjes vormen.

In mijn Chinese kippensoep vind je naast ei ook mais. Dit zorgt niet alleen voor wat extra bite, maar ook voor een mooie kleur en wat binding van de soep. De soep bind ik verder nog met maizena. Ik heb een blogpost geschreven over het verschil tussen allesbinder en maizena, voor als je je afvraagt waarom ik specifiek voor maizena kies.

Wat deze kippensoep lekker Oosters maakt is het gebruik van sesamolie en gember. Kies vooral voor verse gember, dit heeft echt een andere smaak dan gedroogde gember. Een stuk frisser en smaakvoller vind ik. Dus even bij de supermarkt een stukje gemberwortel meenemen! De sesamolie zou je kunnen weglaten, maar dan boet je zeker in op smaak. Juist dit scheutje geeft deze soep nét dat beetje extra. Dus als je toch bij de supermarkt bent voor gember, neem ook dat flesje sesamolie mee. Je zult er nog lang plezier van hebben, ook in andere Oosterse gerechten.

Als je op zoek bent naar een echt lekker recept voor Chinese kippensoep, dan is dit echt een aanrader om te maken. Ik beloof je dat je pan soep in no-time leeg is, en dat je dit recept nog veel vaker gaat maken!

Chinese kippensoep met mais en ei

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

25

minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kipdijfilet

  • 1 ui

  • 2 bouillonblokjes

  • 1 scheutje sesamolie

  • 2 cm verse gember

  • 300 gram mais uit blik

  • 2 eetlepels maizena

  • 2 eieren

  • 2 lente-uitjes

Bereiding

  • Snipper de ui en schil en rasp de gember. Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes en pureer 200 gram van de maïskorrels met de staafmixer tot puree.
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig. Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes, sesamolie, gepureerde maïs en maïskorrels en de gember toe. Breng dit aan de kook. Voeg nu ook de kipdijfilet blokjes toe en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  • Roer de maizena met 2 eetlepels water tot een papje en voeg dit al roerende aan de soep toe.
  • Kluts de eieren met 2 eetlepels water en giet dit van zo’n 15 cm hoogte al roerende in een dun straaltje in de pan.
  • Serveer de soep met wat fijngesneden lente-uitjes. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Chinese kippensoep
Chinese kippensoep
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]