Zo maak je een broodje gezond nog gezonder

door Esther
Broodje gezond recept

Een broodje gezond is in Nederland misschien wel het bekendste broodje dat je kunt bestellen of natuurlijk thuis maken. Maar hoe gezond is dit nu eigenlijk? Wan met zo’n verwacht je toch wel iets gezonds naar binnen te werken. Niks blijkt minder waar…

Hoe gezond is een broodje gezond?

De consumentenbond heeft onderzoek gedaan en een gemiddeld broodje gezond is al gauw zo’n 400 kcal en bevat ook nog eens veel zout en vrij veel vet. Dit is dus niet een “mager” broodje te noemen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er vaak extra veel beleg op het brood wordt gedaan. Lekker dubbele plakken kaas en ham bijvoorbeeld. Of extra veel boter of mayonaise. En daar zit hem dus nu precies de crux. Je kunt het broodje dus zelf wel gezonder maken!

Hoe maak je een broodje gezond nog gezonder?

Je begint natuurlijk met het broodje. Standaard is dit een wit pistoletje, als je je broodje wat gezonder wilt maken kun je kiezen voor een volkoren pistoletje of een volkoren bolletje. Volkoren brood heeft meer vezels dan wit brood en is dus beter voor je darmen. Het brood besmeer je met wat boter of mayonaise. Je zou kunnen kiezen voor halvarine om het wat minder vet te maken. Het broodje beleg je met een plak kaas en een plak ham. Een plakje minder in plaats van dubbeldik maakt dus al een groot verschil. Wil je wat minder vet eten, dan zou je zelfs kunnen kiezen voor 30+ kaas.

Vervolgens mag een hard gekookt eitje dat je in plakjes snijdt natuurlijk niet ontbreken. Zonder dit eitje is het geen broodje gezond wat mij betreft. Verder maak je je broodje af met in plakjes gesneden tomaat en komkommer en wat sla. Je ziet het een broodje gezond is niet per definitie heel erg light of lekker slank, maar kun je wel makkelijk zelf een stuk gezonder maken. Welke keuze maak jij?

Broodje gezond recept

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

0

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Broodje gezond recept
Pinterest pin Broodje gezond recept
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]