Smeuïge risotto met tonijn en zoete aardappel

door Esther
risotto met tonijn en zoete aardappel

Ken je dat, je hebt van die gerechten die je altijd zo’n lekker gevoel geven. Een van die gerechten is voor mij risotto. Zo maak ik regelmatig deze kip risotto en dat is echt genieten. De combinatie van smeuïge rijst met kip is onweerstaanbaar. Maar ja, je wilt ook wel eens wat anders en af en toe vis op het menu is ook niet verkeerd. Dus aan de slag met risotto met tonijn én zoete aardappel.

Dit gerecht is lekker zacht en erg geschikt voor het voorjaar of de zomer, maar ik houd je zeker niet tegen als je dit in de herfst of winter maakt! Vaak wordt risotto gemaakt met champignons, maar die vind je in deze versie niet terug. Wat je wel terugvindt is zoete aardappel. Dit verwacht je misschien niet zo snel, maar het maakt hem erg lekker in combinatie met de tonijn. Een beetje kaas mag natuurlijk niet ontbreken en de bieslook geeft hem net even een frisse touch.

En voor zover je nu nog niet verkocht bent: dit is ook nog eens een budgetvriendelijk gerecht. Met basis ingrediënten maak je deze ontzettend lekkere maaltijd. Wil je dus eens een ander soort risotto? Kies dan voor deze versie van risotto met tonijn en zoete aardappel.

Smeuïge risotto met tonijn en zoete aardappel

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

40

minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 grote ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 400 gram zoete aardappel (ik koos voor makkelijk: een zakje met voorgesneden aardappelblokjes)

  • 300 gram risotto rijst (arborio)

  • 1250 ml water

  • 3 kip bouillonblokjes

  • 2 blikjes tonijn in water

  • 100 gram geraspte kaas naar keuze

  • 2 eetlepels vers geknipte bieslook

Bereiding

  • Verwarm de oven 200 °C. Maak de bouillon door het hete water aan de bouillonblokjes toe te voegen. Snipper de ui en de knoflook en snijd de zoete aardappel in blokjes. Laat de tonijn uitlekken.
  • Verhit ondertussen de olie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Doe de ui, knoflook en zoete aardappel in de pan. Bak dit al roerend 2 tot 3 minuten tot de ui zacht is.
  • Voeg de rijst toe en bak dit mee tot de rijst mooi glanzend is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Doe de bouillon er bij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet deze in de oven. Bak 20 tot 30 minuten. Test even of de rijst gaar is.
  • Roer de rijst los en roer de tonijn en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de resterende kaas en bieslook. Eet smakelijk!
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer