Ben je op zoek naar het lekkerste recept voor een goede maaltijdsoep? Dan moet je zeker deze boeren groentesoep met ei een keertje maken.
Het fijne van de deze goedgevulde soep is, dat er geen vlees aan te pas komt. Eerlijk is eerlijk, de heren hier in huis willen het liefste in elke soep balletjes hebben. En dat hoort natuurlijk ook wel een beetje zo in de tomatensoep zoals ik die maak. Maar ja, sorry, als ik zo’n heerlijke mosterdsoep op het menu heb, komen daar wat mij betreft geen soepballen in. Nou, dat wordt me niet altijd in dank afgenomen.
Dat is anders bij deze boerengroentesoep. Van oorsprong een Italiaans recept van het platteland. De mensen die daar hard aan het werk waren hadden natuurlijk behoefte aan iets dat goed vulde en energie zou geven. Daarnaast was er weinig geld en werden restjes opgemaakt. Een soep leent zich uitstekend voor het verwerken van wat restjes groenten. Vlees is best duur, maar een ei is een stuk goedkoper.
Ik heb het recept wat aangepast en nog wat extra groenten toegevoegd. Dat gaat net zo makkelijk en resulteerde in een smakelijk soepje, waarbij de heren voor het eerst niet klaagden over het gebrek aan soepballetjes. Wil je de soep veganistisch maken, dan zou je het ei kunnen vervangen door bijvoorbeeld stukjes tofu.
Of je nu wel of niet vegetarisch bent, ik beloof je dat een kom van deze warme boeren groentesoep op een koude gure dag heerlijk smaakt!
