Boeren groentesoep met ei

door Esther
Groentesoep met ei

Ben je op zoek naar het lekkerste recept voor een goede maaltijdsoep? Dan moet je zeker deze boeren groentesoep met ei een keertje maken.

Het fijne van de deze goedgevulde soep is, dat er geen vlees aan te pas komt. Eerlijk is eerlijk, de heren hier in huis willen het liefste in elke soep balletjes hebben. En dat hoort natuurlijk ook wel een beetje zo in de tomatensoep zoals ik die maak. Maar ja, sorry, als ik zo’n heerlijke mosterdsoep op het menu heb, komen daar wat mij betreft geen soepballen in. Nou, dat wordt me niet altijd in dank afgenomen.

Dat is anders bij deze boerengroentesoep. Van oorsprong een Italiaans recept van het platteland. De mensen die daar hard aan het werk waren hadden natuurlijk behoefte aan iets dat goed vulde en energie zou geven. Daarnaast was er weinig geld en werden restjes opgemaakt. Een soep leent zich uitstekend voor het verwerken van wat restjes groenten. Vlees is best duur, maar een ei is een stuk goedkoper.

Ik heb het recept wat aangepast en nog wat extra groenten toegevoegd. Dat gaat net zo makkelijk en resulteerde in een smakelijk soepje, waarbij de heren voor het eerst niet klaagden over het gebrek aan soepballetjes. Wil je de soep veganistisch maken, dan zou je het ei kunnen vervangen door bijvoorbeeld stukjes tofu.

Of je nu wel of niet vegetarisch bent, ik beloof je dat een kom van deze warme boeren groentesoep op een koude gure dag heerlijk smaakt!

Boeren groentesoep met ei

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

45

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 500 gram ui

  • 150 gram bleekselderij

  • 2 kleine of 1 grote winterpeen

  • 50 ml olijfolie

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

  • 500 ml water

  • 1 bouillonblokje

  • Handje basilicumblaadjes

  • 4 eieren

  • Peper

  • 4 sneetjes bruin brood

Bereiding

  • Snijd de ui en bleekselderij in kleine stukjes. Snijd ook eventuele blaadjes van de bleekselderij mee. Maak de wortel schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en doe de ui, de bleekselderij en de wortel erbij. Fruit dit op middelhoog vuur even kort aan. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee.
  • Doe de tomatenblokjes, water en bouillonblokje erbij en roer door. Breng aan de kook en laat de soep met de deksel op de pan onder af en toe roeren, 40 minuten koken.
  • Snijd de basilicum fijn en roer deze door de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de eieren één voor één in de soep en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Rooster de broodjes en doe voor serveren wat stukjes brood in de soepkom. Lepel de soep in de kom eindigend met het gepocheerde ei. Knip er nog wat basilicum over voor serveren. Eet smakelijk!
Groentesoep met ei
Groentesoep met ei
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer