Een van de meest bekende smeersels op brood is toch wel de hazelnootpasta, beter bekend onder de merknaam Nutella. Over de hele wereld wordt Nutella gegeten op brood, maar wist je dat er ook koekjes mee kunt bakken? Deze Nutella koekjes, Nutellotti, maak je makkelijk zelf met maar 3 ingrediënten.
Nutella is een van ‘s werelds meest populaire chocoladepasta’s, in vrijwel elke supermarkt ter wereld kun je de kenmerkende potten kopen. Wist je trouwens dat Nutella is uitgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog? Het was oorspronkelijk bedoeld als een gezond alternatief voor chocolade. Toen oprichter Pietro Ferrero zag dat zijn chocoladefabriek geen cacao of suiker had, pureerde hij hazelnoten, melkpoeder en plantaardige olie tot een heerlijke spread die in oorlogstijd de broodnodige calorieën kon leveren. Na de Tweede Wereldoorlog was cacao nog steeds niet makkelijk verkrijgbaar. Om de pasta nog lekkerder te maken werd dus een klein beetje cacaopoeder toegevoegd aan de hazelnootpasta. Nutella was geboren.
Een van de meest populaire manieren om Nutella te eten is door het op brood te smeren, maar er zijn meer toepassingen. Heb je dit heerlijke recept met opgerolde Nutella wentelteefjes al eens geprobeerd? Je kunt het zelfs gebruiken als dip voor je fruit! Maar bakken met Nutella is ook ontzettend lekker.
Nutella koekjes recept
Maar nu dus ook een recept voor Nutella koekjes met maar 3 ingrediënten! Hoe makkelijk wil je het hebben? Een ei en wat bloem heb je naast een pot Nutella wel in huis toch? En nog beter, deze lekkere koekjes zijn ook nog eens ontzettend makkelijk te maken. Dit kan bijna niet mislukken. En binnen een uur kun je genieten van heerlijke zachte koekjes met een heerlijke Nutella vulling. Als je het echt af wilt maken, kun je de vulling nog bestrooien met gehakte hazelnoten of wat nougatine. Superlekker!
Zin in een lekker én makkelijk koekje? Probeer dan zeker dit recept voor deze Nutellotti, Nutella koekjes eens.

