Nutellotti: Nutella koekjes met maar 3 ingrediënten!

door Esther
Nutella koekjes

Een van de meest bekende smeersels op brood is toch wel de hazelnootpasta, beter bekend onder de merknaam Nutella. Over de hele wereld wordt Nutella gegeten op brood, maar wist je dat er ook koekjes mee kunt bakken? Deze Nutella koekjes, Nutellotti, maak je makkelijk zelf met maar 3 ingrediënten.

Nutella is een van ‘s werelds meest populaire chocoladepasta’s, in vrijwel elke supermarkt ter wereld kun je de kenmerkende potten kopen. Wist je trouwens dat Nutella is uitgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog? Het was oorspronkelijk bedoeld als een gezond alternatief voor chocolade. Toen oprichter Pietro Ferrero zag dat zijn chocoladefabriek geen cacao of suiker had, pureerde hij hazelnoten, melkpoeder en plantaardige olie tot een heerlijke spread die in oorlogstijd de broodnodige calorieën kon leveren. Na de Tweede Wereldoorlog was cacao nog steeds niet makkelijk verkrijgbaar. Om de pasta nog lekkerder te maken werd dus een klein beetje cacaopoeder toegevoegd aan de hazelnootpasta. Nutella was geboren.

Een van de meest populaire manieren om Nutella te eten is door het op brood te smeren, maar er zijn meer toepassingen. Heb je dit heerlijke recept met opgerolde Nutella wentelteefjes al eens geprobeerd? Je kunt het zelfs gebruiken als dip voor je fruit! Maar bakken met Nutella is ook ontzettend lekker.

Nutella koekjes recept

Maar nu dus ook een recept voor Nutella koekjes met maar 3 ingrediënten! Hoe makkelijk wil je het hebben? Een ei en wat bloem heb je naast een pot Nutella wel in huis toch? En nog beter, deze lekkere koekjes zijn ook nog eens ontzettend makkelijk te maken. Dit kan bijna niet mislukken. En binnen een uur kun je genieten van heerlijke zachte koekjes met een heerlijke Nutella vulling. Als je het echt af wilt maken, kun je de vulling nog bestrooien met gehakte hazelnoten of wat nougatine. Superlekker!

Zin in een lekker én makkelijk koekje? Probeer dan zeker dit recept voor deze Nutellotti, Nutella koekjes eens.

Nutellotti: Nutella koekjes met maar 3 ingrediënten!

0 van 0 stemmen
Porties

25

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

40

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 200 gram Nutella of andere hazelnootpasta

  • 1 ei

  • 150 gram bloem

  • Voor de vulling
  • 175 gram Nutella of andere hazelnootpasta

  • 25 gram nougatine of gehakte hazelnoten (optioneel)

Bereiding

  • Doe de Nutella en het ei in een kom. Mix dit met de mixer 2 minuten zodat het goed gemengd is en lichtbruin van kleur. Zeef hierboven de bloem en roer dit met een spatel of pollepel er door. Als het op een deeg begint te lijken, kun je met je handen nog even heel kort ervoor zorgen dat de bloem goed opgenomen is. Leg het deeg 20 minuten in plasticfolie in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 ℃. Verdeel het deeg in ongeveer 25 stukjes van elk zo’n 15 gram. Maak bolletjes van de stukjes deeg en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk elk bolletje een klein beetje in met je duim zodat je een kuiltje krijgt. Nutellotti Nutella koekjes
  • Doe de Nutella voor de vulling in een spuitzak met een spuitmond. Spuit in elk koekje een mooi toefje Nutella. Als je gehakte hazelnoten gebruikt strooi je die er nu overheen. Bak de koekjes in de 10 minuten gaar in de oven. De koekjes blijven zacht. Laat ze afkoelen op een rooster en strooi er dan de nougatine over als je die gebruikt. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Nutella koekjes
Nutella koekjes
Nutellotti Nutella koekjes
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]