Maak met je kind een kruidentuintje

door Esther
Kind in kruidentuin
Kind met basilicum

In een eerdere post over hoe je kinderen meer groenten kunt laten eten, had ik het al over het laten helpen van kinderen bij het uitzoeken en de bereiding van het eten. Dat kan ook al eerder. Want waarom laat je ze geen kruidentuintje aanleggen en verzorgen?

Dat kan in een paar potjes in de vensterbank, of een bak in de tuin of een schaal op de tuintafel. Alle soorten en maten potten zijn geschikt. Koop samen de zaadjes voor bijvoorbeeld bieslook, basilicum en tijm. Laat je kind de potgrond in een potje doen (vinden ze meestal erg leuk, lekker wroeten in de aarde). Zorg dat de grond niet te stevig wordt aangedrukt. Strooi er wat zaadjes op. Laat je kind ook eens aan de zaadjes ruiken: de tijmzaadjes hebben bijvoorbeeld al de karakteristieke geur van tijm!

Strooi vervolgens nog een klein laagje aarde er over. Besproei (niet met de gieter, dan spoelen de zaadjes weg!) met lauwwarm water en doe een plastic zakje over het potje, eventueel vastzetten met een elastiekje. Nu op een warme plaats zetten. Zo creëer je een vochtige omgeving waarin de zaadjes snel uitlopen. Zodra de zaadjes goed zijn uitgelopen kan het zakje er af. Af en toe water blijven geven en eventueel verpotten in een grotere pot is alles wat er hoeft te gebeuren. Binnen een paar weken heb je heerlijke verse kruiden voor in je gerechten en is je kind supertrots dat hij ze gekweekt heeft!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]