Lekker fikkie stoken… en daarna smikkelen!

door Esther
Warme marshmallow

Warme marshmallowEten hoeft natuurlijk niet altijd gezond te zijn. Soms mag het ook gewoon lekker en leuk zijn. Iets heel simpels dat de meeste kinderen stoer vinden is een buitenhaard of vuurkorf. Een beetje gevaarlijk dat wel, dus altijd samen met een volwassene! Eerst samen hout sprokkelen, grote en kleine takjes droog hout. Begin met de kleine takjes aan de binnenkant en dan de grotere takken eromheen als een soort wigwam. Steek er dan een paar stukken karton tussen. Nu ben je klaar om “fikkie te stoken”. Een vuurtje bij het karton en de kleine takken aan de binnenkant zullen eerst gaan branden en dan vervolgens de grotere dikke takken aansteken. Binnen een mum van tijd heb je een mooi vuur dat warm is bij een iets koelere zomer- of herfstavond.

Smikkelen
En dan kan natuurlijk het smikkelen beginnen. Koop van te voren marshmallows. Kies een lange dunne stok en snijd er een punt aan. Hierop prik je een marshmallow. Je zoon of dochter kan deze dan boven het vuur houden totdat deze een beetje bruin kleurt. En dan kan het smullen beginnen. Wel voorzichtig want het kan eerst heel zijn!

Waarschuwing!
Laat je kind nooit alleen bij het vuur en zet altijd een emmer water klaar in geval van brand of verbranding. Enne we weten nu inmiddels met z’n allen toch wel dat spiritus echt niet kan toch?!

 

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]