3 manieren om je kind meer groenten te laten eten

door Esther

Veel kinderen hebben het niet zo op groenten. Of in ieder geval bepaalde soorten groenten. Dan kan je proberen die lepel naar binnen te duwen, om vervolgens getrakteerd te worden op uitgeproestte stukjes wortel in je gezicht. Of je probeert deze tips:

1) Verstop de groenten
Struisvogel politiek werkt uitstekend bij kinderen, wat ze niet zien is er ook niet. Maak bijvoorbeeld macaroni en doe de groenten door de saus, de staafmixer er in, goed mixen en klaar ben je. Moet het nog fijner, dan kun je het ook door een zeef drukken. Geruld gehakt erbij en geen kind die weet dat hij zijn portie groenten zit te eten!

2) Geef ze rauwe groenten
Kinderen vinden de smaak en vooral structuur van gekookte groenten niet zo lekker. Rauwe groenten lusten ze dan vaak wel. Dus sta je paprika te snijden, geef ze dan alvast een stukje (of 2) en zo krijgen ze ongemerkt toch wat groenten binnen.

3) Laat ze meehelpen
Als kinderen zelf iets gemaakt hebben, zullen ze het minder snel laten staan. Laat de volgende keer je kind bepalen wat jullie gaan eten (incl. groenten) en laat hem meehelpen het klaar te maken. Bijvoorbeeld water in de pan, roeren, groenten wassen en misschien zelfs snijden. De kans is groot dat hij zo trots is op zijn zelfgemaakte maaltijd dat hij met smaak alles opeet.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Spice up your life! | Gezin over de Kook 2011-07-02 - 13:58

[…] een eerdere post over hoe je kinderen meer groenten kunt laten eten, had ik het al over het laten helpen van kinderen bij het uitzoeken en de bereiding van het eten. […]

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]