Kruiden opbergen: hoe ik orde in chaos schepte!

door Esther
Kruidenpotjes

Als je net zoals ik kruiden gebruikt in je eten, verzamel je in de loop der tijd behoorlijk wat verschillende potjes en bakjes. Het ene gebruik je misschien meer dan het andere, maar al die potjes moet je toch ergens opbergen. Mijn kruiden opbergen deed ik in een bakje in een la. Zo dus:

Kruidenpotjes in een bak

Komt je dit bekend voor? Elk merk heeft andere potjes en dan heb je grote en kleine potjes, blikjes en bakjes. Dat is met geen mogelijkheid goed te ordenen. Tenminste niet in mijn keuken. En hoewel alles wel keurig op één plek te vinden was, stond ik toch regelmatig te graaien in deze bak, op zoek naar dat éne kruidenpotje, wat net onderop en op zijn kant lag….

Dat moest anders. Maar waar begin je? In mijn geval is de inspiratiebron vaak Pinterest. Je typt je zoekterm in en in een oogwenk verschijnen de mooiste afbeeldingen en krijg je allerlei ideeën. Mijn “eisen” waren als volgt: mijn kruidenpotjes moesten weer in dit witte bakje passen, want dat past dan weer precies in mijn keukenla tussen de andere voorraad. En ik wil direct kunnen zien welk kruid er in het potje zit. Anders ben ik nog een tijd bezig met het juiste kruidenpotje te vinden.

Veel ideeën kwamen voorbij en ik wist inmiddels aardig wat ik wilde: het moesten rechte glazen potjes worden met een metalen deksel. Die zijn makkelijk in het witte bakje te zetten en zo wordt de ruimte optimaal benut. De ideale kruidenpotjes vond ik bij Ikea. Deze passen precies. Nu moest ik nog een manier vinden om de naam op de deksel te zetten. Ik zag op Pinterest potjes met een zwarte sticker op de deksel, waar met witte stift op geschreven was. Daar had ik mijn zinnen op gezet. Maar waar vind je die zwarte ronde stickers? Ik kan je vertellen dat dit nog een aardige zoektocht was, maar gelukkig vond ik ze uiteindelijk bij een webshop voor winkel- en kantoorartikelen. Nu heb ik wel gelijk een hele rol, waardoor ik mijn leven lang kruidenpotjes kan bestickeren!

Na een ochtendje stickers schrijven, stickers op de deksels plakken en kruiden overdoen in de potjes, ziet mijn bakje met kruidenpotjes er nu heel anders uit:

kruiden organiseren

Is dit overzichtelijk en handig of niet? Goed leesbaar en snel het juiste kruid gevonden, want alles staat op alfabet. En je ziet het waarschijnlijk al: ik heb nog 4 plekjes vrij. Die moeten natuurlijk ook opgevuld worden. Welke kruiden missen volgens jou? Wat mag absoluut niet in mijn la ontbreken? Laat het me weten in een reactie, ik ben benieuwd. En heb jij ook een handige manier van kruiden opbergen? Ook dat hoor ik graag van je!

Kruidenpotjes
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

19 reacties

Mieke 2020-11-25 - 19:25

Ik mis kummel. Dat gaat bij mij door de goulash en de goulashsoep.

Antwoord
Esther 2020-11-26 - 08:40

Dank je Mieke, dat is inderdaad nog een hele goede toevoeging!

Antwoord
Niels 2021-01-18 - 21:24

Hee Esther, mooie potjes! Ik ga ze opzoeken op de site van Ikea! Op welke site heb je deze zwarte stickers gekocht?

Antwoord
Esther 2021-01-18 - 22:10

Hai Niels,

dank je, ik ben ook zeker blij met mijn kruidenpotjes. Die stickers waren nogal een zoektocht, maar ik heb ze gevonden op de website Retif.nl. Je hebt dan wel een hele rol van 1000 stuks, maar dit was de beste die ik kon vinden. Succes met het herorganiseren van je kruiden.

Antwoord
Carmen 2021-02-08 - 10:06

Super. Welke maat VARIERA is dit?

Antwoord
Esther 2021-02-08 - 10:48

Hai Carmen,
ik heb het even voor je nagemeten. Dit is de 34 x 24 cm. Succes!

Antwoord
carmen 2021-02-08 - 13:38

Dank je. En welke pen/stift?

Antwoord
Esther 2021-02-08 - 16:16

Dit is een “fijnschrijver” van het merk Pentouch. Ik heb hem gekocht bij de Bruna (toen die nog open waren).

Antwoord
carmen 2021-02-08 - 11:13

Dank je Esther. Precies die ik al heb.

Antwoord
Esther 2021-02-08 - 11:15

Graag gedaan! Dan kun je aan de slag. 👌

Antwoord
Rosa 2021-02-13 - 23:50

Leuk idee! Dit wil ik ook gaan doen.
Zijn de stickers er wel weer af te halen of zijn deze permanent?

Antwoord
Esther 2021-02-14 - 10:41

Hallo Rosa,

wat leuk om te horen dat je dit ook wilt gaan doen! Het zijn geen permanente stickers, maar aangezien ze goed op de potjes kleven zal het denk ik wel wat moeite kosten voordat ze er af zijn. Weken in warm water of een beetje olijfolie doet meestal wonderen bij stickerresten. Maar ik heb mijn stickers er nog niet af hoeven halen, dus ik weet niet hoe makkelijk of moeilijk het gaat.

Antwoord
Annemarie 2021-04-07 - 22:41

Dat ziet er 👌 uit! Zitten er ook strooigaatjes in de potjes?

Antwoord
Esther 2021-04-07 - 22:57

Hai Annemarie, dank je wel! Ben er nog steeds heel blij mee. In de potjes van Ikea zitten geen strooigaatjes. Ik vind dat zelf niet erg, want ik gebruik eigenlijk altijd een maatlepeltje. 😊

Antwoord
Annemarie 2021-04-13 - 22:40

😕 dat is jammer. Ik vind strooigaatjes echt onmisbaar. Dus helaas gaat dit systeem voor mij niet werken. Het leek zon mooie oplossing 😊

Antwoord
Marga 2021-11-10 - 14:28

Wat een leuke site en wat een goed idee. Ik heb de potjes meteen op mijn verlanglijstje gezet 😄

Antwoord
Esther 2021-11-10 - 14:50

Hai Marga, dank voor je compliment, dat is altijd leuk om te horen! Ik ben nog steeds erg blij met de “simpele” maar erg praktische oplossing voor mijn kruiden. Ik hoop dat de Sint (ik neem tenminste aan dat je verlanglijstje daarvoor is) een mooi pakje voor je heeft binnenkort. 😉

Antwoord
Tanja 2022-01-12 - 01:28

Hoihoi, wat een super leuk idee en super netjes en overzichtelijk. Mag ik vragen hoe groot het mandje is? Ik zag bij de ikea deze mandjes maar ik zag 2 maten🤣🤣. Alvast dank je wel

Antwoord
Esther 2022-01-12 - 08:09

Hai Tanja, ben nog steeds superblij met mijn “bakje kruidenpotjes”! Ik heb de Variera bak van 34×24 gebruikt, daar paste alles mooi in. Dat is dus de grotere versie. Veel succes met opbergen van je kruiden!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer