Kruiden opbergen: hoe ik orde in chaos schepte!

door Esther
Kruidenpotjes

Als je net zoals ik kruiden gebruikt in je eten, verzamel je in de loop der tijd behoorlijk wat verschillende potjes en bakjes. Het ene gebruik je misschien meer dan het andere, maar al die potjes moet je toch ergens opbergen. Mijn kruiden opbergen deed ik in een bakje in een la. Zo dus:

Kruidenpotjes in een bak

Komt je dit bekend voor? Elk merk heeft andere potjes en dan heb je grote en kleine potjes, blikjes en bakjes. Dat is met geen mogelijkheid goed te ordenen. Tenminste niet in mijn keuken. En hoewel alles wel keurig op één plek te vinden was, stond ik toch regelmatig te graaien in deze bak, op zoek naar dat éne kruidenpotje, wat net onderop en op zijn kant lag….

Dat moest anders. Maar waar begin je? In mijn geval is de inspiratiebron vaak Pinterest. Je typt je zoekterm in en in een oogwenk verschijnen de mooiste afbeeldingen en krijg je allerlei ideeën. Mijn “eisen” waren als volgt: mijn kruidenpotjes moesten weer in dit witte bakje passen, want dat past dan weer precies in mijn keukenla tussen de andere voorraad. En ik wil direct kunnen zien welk kruid er in het potje zit. Anders ben ik nog een tijd bezig met het juiste kruidenpotje te vinden.

Veel ideeën kwamen voorbij en ik wist inmiddels aardig wat ik wilde: het moeste rechte glazen potjes worden met een metalen deksel. Die zijn makkelijk in het witte bakje te zetten en zo wordt de ruimte optimaal benut. De ideale kruidenpotjes vond ik bij Ikea. Deze passen precies. Nu moest ik nog een manier vinden om de naam op de deksel te zetten. Ik zag op Pinterest potjes met een zwarte sticker op de deksel, waar met witte stift op geschreven was. Daar had ik mijn zinnen op gezet. Maar waar vind je die zwarte ronde stickers? Ik kan je vertellen dat dit nog een aardige zoektocht was, maar gelukkig vond ik ze uiteindelijk bij een webshop voor winkel- en kantoorartikelen. Nu heb ik wel gelijk een hele rol, waardoor ik mijn leven lang kruidenpotjes kan bestickeren!

Na een ochtendje stickers schrijven, stickers op de deksels plakken en kruiden overdoen in de potjes, ziet mijn bakje met kruidenpotjes er nu heel anders uit:

kruiden organiseren

Is dit overzichtelijk en handig of niet? Goed leesbaar en snel het juiste kruid gevonden, want alles staat op alfabet. En je ziet het waarschijnlijk al: ik heb nog 4 plekjes vrij. Die moeten natuurlijk ook opgevuld worden. Welke kruiden missen volgens jou? Wat mag absoluut niet in mijn la ontbreken? Laat het me weten in een reactie, ik ben benieuwd. En heb jij ook een handige manier van kruiden opbergen? Ook dat hoor ik graag van je!

Kruidenpotjes

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Mieke 2020-11-25 - 19:25

Ik mis kummel. Dat gaat bij mij door de goulash en de goulashsoep.

Antwoord
Esther 2020-11-26 - 08:40

Dank je Mieke, dat is inderdaad nog een hele goede toevoeging!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer