Hartverwarmend winters curry recept

door Esther
Winters curry recept

Tot nu toe had ik nog geen curry recept op mijn blog en eigenlijk verbaasde me dat. Want curry is zo’n heerlijk gerecht voor de koude winterdagen en als je het niet te pittig of kruidig maakt een echte publiekslieveling.

Voor dit recept heb ik geen gebruik gemaakt van een kant en klare pasta, maar heb ik zelf de pasta gemaakt met verschillende kruiden. Er zijn veel verschillende mengsels te maken en je kunt er natuurlijk zelf ook naar smaak mee variëren. Ik heb voor deze curry gebruik gemaakt van kipdijfilet want dat is lekker mals en zacht. Wil je de curry vegetarisch maken, dan kun je natuurlijk vegetarische kipfilet gebruiken. Een andere optie is om bloemkoolroosjes te gebruiken.

Wist je trouwens dat het grootste deel van de Indiase keuken vegetarisch is? In India wonen veel Hindoes en de meesten eten geen vlees. Als je dus op zoek bent naar de beste vegetarische recepten met superveel smaak, dan zou ik eens op zoek gaan naar Indiase recepten. Overigens heb ik op dit blog ook een aantal heerlijke vegetarische gerechten. Wat dacht je van een linzen chili of pasta met geroosterde paprikasaus?

De ingrediëntenlijst van het recept voor deze curry lijkt vrij lang, maar vertrouw me, uiteindelijk valt het reuze mee. Het grootste deel gebruik je in één keer in een keukenmachine, daarna is de bereiding heel simpel. Stap dus eens buiten de landsgrenzen van Nederland (virtueel gezien dan) en geniet van dit winterse curry recept.

Winters curry recept

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

35

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 2 theelepels komijnpoeder

  • 2 theelepels gemalen koriander

  • 1 theelepel garam masala

  • 40 ml zonnebloemolie

  • 2 uien

  • 6 teentjes knoflook

  • 5 cm verse gember

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 rode peper

  • 1 theelepel kardemom

  • 400 g tomatenblokjes in blik

  • 500 ml kippenbouillon

  • 750 gram kipdijfilet

  • 3 tomaten

  • 2 tl sojasaus

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de gember en snijd deze in blokjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes.
  • Doe de komijn, koriander, garam masala, ui, knoflook, gember, kurkuma, rode peper en 2 eetlepels zonnebloemolie in een keukenmachine met messen en roer tot een pasta.
  • Verhit de resterende zonnebloemolie in een grote, brede pan op middelhoog vuur. Voeg currypasta en kardemom toe en bak dit, terwijl je de bodem van de pan regelmatig met een houten lepel schraapt, gedurende 5 minuten of tot de pasta donker is geworden en aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Voeg tomaten uit blik, bouillon en kip toe. Zet het vuur hoger en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Roer als laatste de verse tomaat en sojasaus erdoor. Serveer met rijst, naanbrood en een frisse salade. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Winterse curry recept
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]