Tot nu toe had ik nog geen curry recept op mijn blog en eigenlijk verbaasde me dat. Want curry is zo’n heerlijk gerecht voor de koude winterdagen en als je het niet te pittig of kruidig maakt een echte publiekslieveling.
Voor dit recept heb ik geen gebruik gemaakt van een kant en klare pasta, maar heb ik zelf de pasta gemaakt met verschillende kruiden. Er zijn veel verschillende mengsels te maken en je kunt er natuurlijk zelf ook naar smaak mee variëren. Ik heb voor deze curry gebruik gemaakt van kipdijfilet want dat is lekker mals en zacht. Wil je de curry vegetarisch maken, dan kun je natuurlijk vegetarische kipfilet gebruiken. Een andere optie is om bloemkoolroosjes te gebruiken.
Wist je trouwens dat het grootste deel van de Indiase keuken vegetarisch is? In India wonen veel Hindoes en de meesten eten geen vlees. Als je dus op zoek bent naar de beste vegetarische recepten met superveel smaak, dan zou ik eens op zoek gaan naar Indiase recepten. Overigens heb ik op dit blog ook een aantal heerlijke vegetarische gerechten. Wat dacht je van een linzen chili of pasta met geroosterde paprikasaus?
De ingrediëntenlijst van het recept voor deze curry lijkt vrij lang, maar vertrouw me, uiteindelijk valt het reuze mee. Het grootste deel gebruik je in één keer in een keukenmachine, daarna is de bereiding heel simpel. Stap dus eens buiten de landsgrenzen van Nederland (virtueel gezien dan) en geniet van dit winterse curry recept.
