Video: Hoe snijd je een tomaat

door Esther
video tomaat snijden

Het snijden van een tomaatje voor de sla, pastasaus of gewoon als tussendoortje is niet zo moeilijk. Mijn zoon Rik wilde helpen en laat zien hoe je makkelijk en snel een tomaat in kleine stukjes snijdt. Dus hoe snijd je een tomaat?

Er zijn 3 dingen die in dit geval erg belangrijk zijn:

  1. Zorg voor een scherp mes. Geloof het of niet, maar met een bot mes heb je meer kans op het snijden in je vingers dan met een scherp mes. Zeker bij het snijden van een tomaat wil een bot mes makkelijk wegschieten en op plekken terecht komen waar hij niet hoort! Ik vind het zelf prettig om voor het snijden van tomaten een gekarteld mes te gebruiken. Dat snijdt naar mijn geval net even wat makkelijker. Zeker als je tomaten snijdt die net iets te rijp zijn zoals in het filmpje.
  2. Leg een doekje onder je snijplank. Dit zorgt ervoor dat de plank stevig ligt en niet kan verschuiven tijdens het snijden.
  3. Blijf er altijd bij. Niet alleen omdat er toch een kind aan het snijden is en een ongelukje in een klein hoekje zit. Maar ook om ervoor te zorgen dat die tomaat uiteindelijk in de sla belandt en niet volledig in de mond van je kind 😉.
    (Hoewel Rik ook als ik er bij ben graag van de tomaat snoept zoals je kunt zien)

Bekijk de video die ik maakte met Rik”Hoe snijd je een tomaat” en zie hoe makkelijk het is. Oh ja, en ik heb ook nog een video over hoe je een komkommer snijdt. Ben je in één keer klaar voor de volgende salade!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]