Ik herinner me van vroeger nog de zelfgemaakte ijsjes van mijn moeder: uit de tupperwarevorm gemaakt van limonade of van yoghurtdrank. Heerlijk genieten in de achtertuin in de zon.
Zelf maken is weer helemaal terug. Daarom twee recepten voor zelfgemaakte ijsjes, dit keer met vers fruit! En om de afwas wat te vergemakkelijken kies ik voor flexibele vormen bij de Xenos voor €2,49. De ijsjes zijn er makkelijk uit te drukken en je hoeft naderhand alleen de vorm in de vaatwasser te zetten en klaar ben je.
Ik zeg laat de zomer maar komen!
Aardbeienijsjes
Ingredienten:
250 gr. aardbeien
schepje suiker
evt. beetje water of aardbeienlimonade
1. Pureer de aardbeien met de suiker in de blender
2. Voeg indien nodig voor een gladde massa wat water of limonadesiroop toe.
3. Verdeel over de ijsblokjes vorm en zet in de vriezer
4. Laat het minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht in de vriezer staan.
Nectarine sinaasappelijsjes
Ingredienten:
2 grote Necatarines
75 ml koude suikersiroop gemaakt van 75 ml. water en 60 gr. suiker
1 theelepel citroensap
150 ml. sinaasappelsap
Bereiding:
1. Haal de pit uit de nectarine en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe deze met de rest van de ingrediënten in een blender.
2. Mix tot een gladde massa
3. Verdeel over de ijsblokjes vorm en zet in de vriezer
4. Laat het minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht in de vriezer staan.