Rode pesto makkelijk zelf maken

door Esther
rode-pesto

Hoe leuk is dat? Wie mij via Gezin over de Kook op Facebook volgt, heeft al gezien dat ik een potje met heerlijke rode pesto gekregen heb. Ik heb namelijk een hele leuke collega die ook de lekkerste dingen maakt in de keuken. Ze was op zoek naar een goed recept voor groene pesto, dus ik gaf haar mijn favoriete Jamie Oliver pesto recept. En omdat ze met haar dochter al een prima rode pesto gemaakt had, kwam ze die nog even langs brengen. Ik kan je verzekeren, deze is ook superlekker! Ik moest dus het recept even van haar lospeuteren, maar dat gaf ze me graag (bedankt Hanny!).

Door de zongedroogde tomaten krijgt deze rode pesto niet alleen zijn kleur, maar ook een groot gedeelte van zijn smaak. Op de één of andere manier proef je gewoon de mediterraanse keuken terug in dit soort heerlijke smaakvolle tomaatjes. En net zoals in de groene pesto gaat ook hier kaas in en pijnboompitjes en zelfs een beetje basilicum.

Dit recept is erg goed samen met kinderen te maken, heel makkelijk en snel. En je hoeft het niet alleen bij de borrel te eten, maar op een plakje kaas op een volkoren broodje is het ook niet te versmaden. En wat dacht je van wat rode pesto door de pasta of tomatensoep?

Rode pesto

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zongedroogde tomaten

  • 15 gram basilicumblaadjes

  • 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak)

  • 50 gram Pardano geraspte kaas

  • 40 gram geroosterde pijnboompitjes

  • Extra vergine olijfolie

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een hakmolen of blender, begin met een scheutje olijfolie.
  • Meng alles goed. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe om een smeuïge maar nog steeds stevige consistentie te maken.

Tips

  • Deze rode pesto is een week houdbaar in de koelkast.
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer