Hoe leuk is dat? Wie mij via Gezin over de Kook op Facebook volgt, heeft al gezien dat ik een potje met heerlijke rode pesto gekregen heb. Ik heb namelijk een hele leuke collega die ook de lekkerste dingen maakt in de keuken. Ze was op zoek naar een goed recept voor groene pesto, dus ik gaf haar mijn favoriete Jamie Oliver pesto recept. En omdat ze met haar dochter al een prima rode pesto gemaakt had, kwam ze die nog even langs brengen. Ik kan je verzekeren, deze is ook superlekker! Ik moest dus het recept even van haar lospeuteren, maar dat gaf ze me graag (bedankt Hanny!).
Door de zongedroogde tomaten krijgt deze rode pesto niet alleen zijn kleur, maar ook een groot gedeelte van zijn smaak. Op de één of andere manier proef je gewoon de mediterraanse keuken terug in dit soort heerlijke smaakvolle tomaatjes. En net zoals in de groene pesto gaat ook hier kaas in en pijnboompitjes en zelfs een beetje basilicum.
Dit recept is erg goed samen met kinderen te maken, heel makkelijk en snel. En je hoeft het niet alleen bij de borrel te eten, maar op een plakje kaas op een volkoren broodje is het ook niet te versmaden. En wat dacht je van wat rode pesto door de pasta of tomatensoep?