Vegetarische tomaten risotto

door Esther
Vegetarische tomaten risotto

Dat vegetarisch helemaal niet saai of smakeloos hoeft te zijn bewijst deze vegetarische tomaten risotto. Zelfs de meest fervente vleesliefhebber schept een tweede keer op!

Risotto is typisch zo’n gerecht dat ik graag maak op van die regenachtige dagen, als je zin hebt in “comfort food”. Een bordje smeuïge rijst doet dan altijd goed. Een van mijn favorieten is dan de kip en prei risotto met champignons en pancetta. Maar zoals jullie weten, proberen we steeds vaker vegetarisch te eten en mijn jongste zoon eet helemaal vegetarisch. Het werd dus hoog tijd voor een smakelijk vega recept.

Deze vegetarische tomatenrisotto zit vol smaak vanwege de ui, knoflook en tomatenpuree. Maar wat echt de truc doet is het toevoegen van miso pasta of (niet helemaal vegetarisch) ansjovisfilets. Je vindt hier helemaal niks van terug in de risotto qua structuur, maar het voegt echt iets toe aan de smaak van dit gerecht. Verrassend en echt eten dat je doet verlangen naar de volgende hap!

Deze vegetarische tomaten risotto is niet moeilijk te maken met ingrediënten die in elke supermarkt verkrijgbaar zijn. Zorg er alleen voor dat je een klein beetje aandacht aan de borrelende rijst geeft. Af en toe roeren en een scheutje bouillon erbij is voldoende om het heerlijk smeuïg en zacht te maken. Om het af te maken een beetje parmezaanse kaas en wat peterselie voor het opdienen en you’re good to go. Eet smakelijk!

Vegetarische tomaten risotto

0 van 0 stemmen
Gerecht: Hoofdgerecht
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

35

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 2 eetlepels 2 olijfolie

  • 1 middelgrote 1 ui

  • 3 teentjes 3 knoflook

  • 1 blikje 1 tomatenpuree

  • 30 30 kerstomaatjes

  • 2 eetlepels 2 miso pasta of 1 blikje ansjovisfilets

  • 200 gram 200 risotto rijst

  • 1250 ml 1250 groentebouillon

  • 2 eetlepels 2 roomboter

  • ¼ theelepel ¼ peper

  • 4 eetlepels 4 peterselie

  • Geraspte Parmezaanse kaas om te serveren

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd (indien je die gebruikt) de ansjovisfilets heel fijn.
  • Verhit olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg nu de knoflook toe en verwarm dit nog zo’n 30 seconden mee.
  • Voeg tomatenpuree en ansjovis of misopasta toe en roer 1 minuut.
  • Voeg de kerstomaatjes toe en verwarm dit nog 2 minuten mee.
  • Roer de risottorijst erdoor en verwarm een paar minuten onder voortdurend roeren. Doe de helft van de groentebouillon erbij, roer alles door en laat rustig koken op middelhoog vuur tot de rijst alle vloeistof opneemt.
  • Ga door met het toevoegen van bouillon, 1-2 soeplepels per keer totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Roer de roomboter erdoor, voeg peper toe en haal de pan van het vuur.
  • Verdeel risotto over de borden, strooi er gehakte verse peterselie en parmezaanse kaas over en serveer. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Vegetarische tomaten risotto
Vegetarische tomaten risotto
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]