Dat vegetarisch helemaal niet saai of smakeloos hoeft te zijn bewijst deze vegetarische tomaten risotto. Zelfs de meest fervente vleesliefhebber schept een tweede keer op!
Risotto is typisch zo’n gerecht dat ik graag maak op van die regenachtige dagen, als je zin hebt in “comfort food”. Een bordje smeuïge rijst doet dan altijd goed. Een van mijn favorieten is dan de kip en prei risotto met champignons en pancetta. Maar zoals jullie weten, proberen we steeds vaker vegetarisch te eten en mijn jongste zoon eet helemaal vegetarisch. Het werd dus hoog tijd voor een smakelijk vega recept.
Deze vegetarische tomatenrisotto zit vol smaak vanwege de ui, knoflook en tomatenpuree. Maar wat echt de truc doet is het toevoegen van miso pasta of (niet helemaal vegetarisch) ansjovisfilets. Je vindt hier helemaal niks van terug in de risotto qua structuur, maar het voegt echt iets toe aan de smaak van dit gerecht. Verrassend en echt eten dat je doet verlangen naar de volgende hap!
Deze vegetarische tomaten risotto is niet moeilijk te maken met ingrediënten die in elke supermarkt verkrijgbaar zijn. Zorg er alleen voor dat je een klein beetje aandacht aan de borrelende rijst geeft. Af en toe roeren en een scheutje bouillon erbij is voldoende om het heerlijk smeuïg en zacht te maken. Om het af te maken een beetje parmezaanse kaas en wat peterselie voor het opdienen en you’re good to go. Eet smakelijk!

