Brood bakken in de slowcooker…ik had het nog nooit gedaan. En tsja, om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in. Brood moet je voor mijn gevoel nu eenmaal in de oven bakken. Aan de andere kant, de recepten die ik zag, waren wel supermakkelijk. Je hoeft niet te laten rijzen, te ontluchten en opnieuw te laten rijzen. Dat scheelt tijd en aandacht, dus zeker een experiment waard! En hoe kun je nu beter beginnen dan met een slowcooker pesto brood?
Ik had natuurlijk ook kunnen beginnen met een gewoon witbrood in de slowcooker, maar waarom daar niet gelijk een beetje een twist aan geven? Dus het recept voor witbrood gepakt, een beetje aangepast en daar groene pesto doorheen gedaan. Voor de kleur en smaak bovenop nog wat gedroogde basilicum en zeezout om het plaatje compleet te maken. Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar een goed recept voor groene pesto, ook die heb ik inmiddels op mijn blog staan.
Over een mooie kleur gesproken: in de slowcooker wordt de bovenkant van het brood natuurlijk niet bruin. Het brood is gaar en uitstekend te eten, maar het oog wil ook wat tenslotte. Zo’n knapperig bruin korstje ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar eet ook nog eens dubbel zo lekker. Dus geef je brood nog even een paar minuten onder de grill van de oven en je bent klaar!
Dit slowcooker pesto brood is heerlijk bij de borrel, gewoon met een beetje roomboter of kruidenboter. Maar je kunt het ook uitstekend beleggen met pittige kaas bijvoorbeeld. Wat mij betreft is het experiment geslaagd. Brood bakken in de slowcooker is niet geschikt voor elk brood, maar als je niet te veel werk wilt hebben dan dient gemak de mens en kun je zo wat lekkers uit je crockpot toveren!
