Dit weekend is het weer raceweekend, waarbij er deze keer in Mexico geracet wordt. En wat past er dan beter bij dan een heerlijke Mexicaanse kippensoep?
Voor degenen die het nog niet wisten: ja, ik ben naast koken en bakken ook nog eens dol op de Formule 1. Ik volg de koningsklasse van de autosport al sinds eind jaren 90 met veel plezier en dit jaar (2021) kan natuurlijk wel eens extra bijzonder worden met Max Verstappen als potentiële titelkandidaat. Eindelijk heeft de Nederlander een winnende auto en tot op heden staat hij er goed voor. De strijd met Lewis Hamilton zal echter de komende races blijven doorgaan, want de voorsprong van Max is minimaal. Spannend dus.
Maar goed, dit is een blog over eten en koken en niet per sé over de F1. Ik was van plan om voor het gemak even een soepje te maken dat ik nog niet eerder had gemaakt. En geloof het of niet, maar ik kwam er pas thuis achter, toen ik de ingrediënten al had gehaald, dat het wel heel toevallig was dat ik een Mexicaanse kippensoep ging maken in dit Mexicaanse raceweekend! Toeval bestaat niet zullen we maar zeggen.
Deze heerlijke soep is makkelijk te maken, weinig snijwerk en superveel smaak. Het leuke is dat iedereen zijn kom soep van zijn favoriete toppings kan voorzien. Ik houd van een lepeltje crème fraîche, wat geraspte kaas en lente ui, maar leef je vooral uit. Ik weet niet wat Rob Kamphues en Robert Doornbos voorgeschoteld krijgen door van Gameren bij crashen in de keuken maandag, maar bij deze doe ik even een suggestie! 😉
Trouwens voor degene die graag met de slowcooker of multicooker aan de slag wil: dit is de ideale soep hiervoor. In beide apparaten kun je namelijk prima Mexicaanse kippensoep maken.
