Dit recept maakte ik alweer 4 (!) jaar geleden. Ongelooflijk, maar waar. Het is zo ontzettend lekker en makkelijk te maken dat ik besloten heb om het te reposten. Dus nog een kleine ode aan de zomer met deze overheerlijke kokosbollen!
Tja, de zomer is weer voorbij en de herfst dient zich met vol vermogen aan. Ik hou wel van de verschillende seizoenen. Een wandeling door de kleurrijke bossen en dan thuiskomen en opwarmen met een beker hete thee of chocolademelk! Om er dan stiekem toch een zomers tintje aan te geven, kun je deze kokosbollen maken. Ik zag Rudolph van Veen ze maken op 24Kitchen en was meteen verkocht. Dit is zo simpel en kan eigenlijk niet mislukken. Omdat ik zelf nogal van vanille houd in gebak, doe ik er nog een zakje vanillesuiker bij, maar dat kan dus ook gerust weggelaten worden.
Als je trouwens nog meer lekkers met kokos wilt maken, dan heb ik nog 2 heerlijke snacks voor je. Deze dadelballetjes met kokos zijn wat gezonder omdat er geen suiker toegevoegd wordt. Natuurlijk hebben de dadels zelf wel suiker, dus denk niet dat dit een superslanke snack is, maar goed lekker is het zeker wel. En je kan ook cornflake cookies maken. Hierin heb ik ook kokos verwerkt en dat smaakt superlekker.
Het originele recept vind je op 24Kitchen.nl