Dit recept maakte ik alweer 4 (!) jaar geleden. Ongelooflijk, maar waar. Het is zo ontzettend lekker en makkelijk te maken dat ik besloten heb om het te reposten. Dus nog een kleine ode aan de zomer met deze overheerlijke kokosbollen!
Tja, de zomer is weer voorbij en de herfst dient zich met vol vermogen aan. Ik hou wel van de verschillende seizoenen. Een wandeling door de kleurrijke bossen en dan thuiskomen en opwarmen met een beker hete thee of chocolademelk! Om er dan stiekem toch een zomers tintje aan te geven, kun je deze kokosbollen maken. Ik zag Rudolph van Veen ze maken op 24Kitchen en was meteen verkocht. Dit is zo simpel en kan eigenlijk niet mislukken. Omdat ik zelf nogal van vanille houd in gebak, doe ik er nog een zakje vanillesuiker bij, maar dat kan dus ook gerust weggelaten worden.
Als je trouwens nog meer lekkers met kokos wilt maken, dan heb ik nog 2 heerlijke snacks voor je. Deze dadelballetjes met kokos zijn wat gezonder omdat er geen suiker toegevoegd wordt. Natuurlijk hebben de dadels zelf wel suiker, dus denk niet dat dit een superslanke snack is, maar goed lekker is het zeker wel. En je kan ook cornflake cookies maken. Hierin heb ik ook kokos verwerkt en dat smaakt superlekker.
Even terug naar de zomer: Kokosbollen
18
porties10
minuten20
minuten30
minutenIngrediënten
250 g suiker
250 g kokosrasp
4 eieren (m)
1 eidooier
1 zakje vanillesuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng dit alles goed met je handen. Vorm nu balletjes van het mengsel, je kan het niet ècht rollen zoals gehakt, maar wel in elkaar drukken.
- Als het direct uit elkaar valt, voeg je nog een ei toe aan het mengsel en meng je dat er door heen. Nu zou het wel moeten lukken.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze een beetje plat en bak ze ongeveer 18 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Je kan er ook voor kiezen om grotere ballen te maken, dan moeten ze langer in de oven 20-25 minuten.
Het originele recept vind je hier op 24Kitchen.nl