Italiaanse hamburger van de BBQ

door Esther
Italiaanse hamburger

De barbecue (of makkelijker BBQ) is niet meer weg te denken bij de meeste gezinnen. En met wat beter weer in aantocht kun je weer gebruik maken van je buitenkeuken. En op de één of andere manier zijn het toch altijd de mannen die ineens in actie willen komen als vlees geroosterd moet worden. Je kunt er hele theorieën op los laten over dat het vuur de oerman naar boven haalt en dat hij daarom zo graag achter de barbecue staat, feit blijft dat barbecuen erg gezellig is. Dus maak daarvan gebruik en ga voor deze Italiaanse hamburger.

We hebben sinds een jaar een echte Cobb BBQ. Aangestoken (no pun intended) door een fanatieke collega kocht ik hem vorig jaar als vaderdag cadeau voor mijn man. Klein, handig en makkelijk mee te nemen. Geen gedoe met kooltjes, maar toch lekker fikkie stoken. Ontzettend snel warm en dus ook niet tijden wachten, wapperen, blazen en andere capriolen om de kooltjes toch maar goed heet te krijgen. Je begrijpt het al, wij zijn ook fan. En blijkbaar werkt het niet alleen op mij aanstekelijk, want inmiddels zijn er meerdere familieleden om en schaffen ook deze bbq aan. (Note to self: aandelen Cobb kopen!)

Oké, met de barbecue in het achterhoofd moest er natuurlijk ook wat lekkers verzonnen worden. Geïnspireerd door de vakantie en verschillende vakantielanden, bedacht ik deze Italiaanse hamburger. Superlekker, makkelijk te maken het brengt de bekende Italiaanse smaken goed samen. Heerlijk om thuis van te genieten, maar ook prima om op de camping te maken. En nog wat: hij kan natuurlijk net zo goed op de grill of in de pan gebakken worden!

BBQ – Italiaanse Burger

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • Voor de burger
  • 600 gram half-om-half gehakt (wil je iets magerder, dan kan rundergehakt ook goed)

  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt

  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijn gesneden

  • Verse tijm, 5 takjes, alleen de blaadjes gebruiken

  • Peper en Zout naar smaak

  • Voor de rest
  • Mozzarella, in plakjes gesneden

  • Tomaat, in plakjes gesneden

  • Italiaanse bol of Ciabatta, 4 of 5 stuks

  • Basilicum

  • Rode pesto

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de burger goed door elkaar eb vorm hier 4 of 5 dikke hamburgers van. Zorg dat de burgers goed koud zijn voor het grillen. Grill de burgers 3 tot 4 minuten per kant tot ze door en door gaar zijn. Leg de laatste minuut een plak mozzarella op de burger, zodat hij net een beetje smelt. Grill eventueel plakjes tomaat.
  • Snijd ondertussen de Italiaanse bollen open en besmeer de onderste helft met een laagje rode pesto. Leg de burger met mozzarella hierop en vervolgens de plakjes tomaat. Een paar blaadjes basilicum maken deze burger helemaal af. Serveer met wat frisse ijsbergsla. Buon Appetito!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]