Houd je van cupcakes, cheesecake én van crème brûlee? Dan heb ik nu het ultieme recept voor je: crème brûlee cheesecake cupcakes! Het leven kan soms zo eenvoudig zijn.
Cupcakes zijn van die makkelijke cakejes die je lekker met de kids kunt maken, maar vergis je niet. Er worden ook hele kunstwerken gemaakt van cupcakes bespoten met botercrème. Het is allang niet meer het onderschoven kindje dat alleen op kinderfeestjes op tafel komt. Vooral dit recept zal bij veel mensen in de smaak vallen. En het fijne is: geen ingewikkelde receptuur, deze gebakjes in de vorm van een cupcake zijn helemaal niet moeilijk te maken.
En wie houdt er nou niet van cheesecake? Ik heb er al meerdere gemaakt en vooral de cheesecake uit de slowcooker of de witte chocolade cheesecake zijn superlekker. Dus waarom geen mini-cheesecake maken in cupcakevormpjes? Dat zou ook moeten lukken toch? Deze cheesecakejes hebben geen stoom of waterbad nodig om te garen, dus dat scheelt ook weer.
En dan de derde guilty pleasure: crème brûlée! Dit nagerecht staat bij veel restaurants op de kaart en dat is niet voor niets. Heerlijke vanille met een knapperig suikerkorstje is in ieder geval wat mij betreft onweerstaanbaar. En ja hoor, dit kan ook best op deze cheesecake vond ik. Zo heb je het beste van drie gerechten.
Zoals je begrijpt is dit dus een onweerstaanbare combinatie geworden van een lekkere koekbodem met daarop een heerlijke vanille cheesecake met dat knapperige crème brûlée korstje. Ik kan me niet voorstellen dat iemand deze combinatie kan weerstaan.

