Recept voor crème brûlée cheesecake cupcakes

door Esther
crème brûlée cheesecake cupcake

Houd je van cupcakes, cheesecake én van crème brûlee? Dan heb ik nu het ultieme recept voor je: crème brûlee cheesecake cupcakes! Het leven kan soms zo eenvoudig zijn.

Cupcakes zijn van die makkelijke cakejes die je lekker met de kids kunt maken, maar vergis je niet. Er worden ook hele kunstwerken gemaakt van cupcakes bespoten met botercrème. Het is allang niet meer het onderschoven kindje dat alleen op kinderfeestjes op tafel komt. Vooral dit recept zal bij veel mensen in de smaak vallen. En het fijne is: geen ingewikkelde receptuur, deze gebakjes in de vorm van een cupcake zijn helemaal niet moeilijk te maken.

En wie houdt er nou niet van cheesecake? Ik heb er al meerdere gemaakt en vooral de cheesecake uit de slowcooker of de witte chocolade cheesecake zijn superlekker. Dus waarom geen mini-cheesecake maken in cupcakevormpjes? Dat zou ook moeten lukken toch? Deze cheesecakejes hebben geen stoom of waterbad nodig om te garen, dus dat scheelt ook weer.

En dan de derde guilty pleasure: crème brûlée! Dit nagerecht staat bij veel restaurants op de kaart en dat is niet voor niets. Heerlijke vanille met een knapperig suikerkorstje is in ieder geval wat mij betreft onweerstaanbaar. En ja hoor, dit kan ook best op deze cheesecake vond ik. Zo heb je het beste van drie gerechten.

Zoals je begrijpt is dit dus een onweerstaanbare combinatie geworden van een lekkere koekbodem met daarop een heerlijke vanille cheesecake met dat knapperige crème brûlée korstje. Ik kan me niet voorstellen dat iemand deze combinatie kan weerstaan.

Recept voor crème brûlée cheesecake cupcakes

Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

40

minuten

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 7-8 Digestive koekjes of Bastognekoeken

  • 75 gram boter

  • 50 gram suiker

  • Voor de cheesecake en topping
  • 400 gram roomkaas

  • 100 gram suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 125 gram zure room

  • snuf zout

  • 50 gram fijne kristalsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 145 graden. Doe papieren vormpjes in een cupcake bakvorm van 12 stuks.
  • Voor de bodem
  • Maal de koekjes fijn. Dat kan in een stevige plastic zak met een deegroller (leef je uit!) of in de keukenmachine met hakmessen. Smelt de boter. Roer de koekkruimels en de suiker door de boter.
  • Schep in elk vormpje een beetje van het koekkruimelmengsel en druk dit aan met een lepel.
  • Voor de cheesecake
  • Mix de roomkaas met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa. Splits 2 eieren. Doe 1 ei en 2 eidooiers bij de roomkaas. De eiwitten gebruiken we hier niet. Voeg ook de zure room en de zout toe en mix alles goed.
  • Lepel het roomkaasmengsel op de bodem in de cupcakebakjes. Ik gebruikte een juslepel en dat werkte prima. Strijk glad en zet de vorm in de oven. Bak het geheel 22 – 25 minuten tot de cheesecake een beetje stevig geworden is.
  • Laat de cupcakes volledig in de vorm afkoelen, voordat je ze er uit haalt. Bestrooi met de fijne kristalsuiker en brand er een mooi krokant suikerlaagje van met een crème brûlée brander. Eet smakelijk!
crème brûlée cheesecake cupcake
crème brûlée cheesecake cupcake
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer