Als er één recept is dat je zeker eens moet proberen, dan is dat dit recept voor sinaasappel muffins! Luchtig, smeuïg en met een heerlijke sinaasappelsmaak.
Hoewel ik dol ben op chocolade en chocolademuffins en deze donut muffins heerlijk vind, wilde ik dit keer een andere smaak proberen. Sinaasappel wordt veel in gebak gebruikt, niet alleen het sap maar ook de rasp van de schil. Toen kwam ik een recept tegen waarbij letterlijk de hele sinaasappel werd gebruikt en helemaal fijn gemalen door het beslag geroerd. Dat moest wel een heerlijke smaak geven aan het gebak.
Dat werd dus het idee voor deze sinaasappelmuffins. Deze muffins zijn heel makkelijk te maken, maar de stappen zijn net even anders dan je misschien gewend bent. Je hebt geen mixer nodig, maar wel een foodprocessor of zoiets als de Nutribullet die ik zelf heb gebruikt hietvoor. Die heb je nodig om de sinaasappel met de suiker fijn te malen en daarna het ei, de gesmolten boter en het sinaasappelsap er door heen te mengen. Als laatste stap roer je dit door de droge ingrediënten en je bent al klaar. Best makkelijk dus.
Dit recept leent zich ook uitstekend om mee te variëren. Wat dacht je van de combinatie van sinaasappel met chocolade? Roer wat chocolade druppels door het beslag! Je kunt ook de smaak van sinaasappel nog meer intensiveren door er stukjes gekonfijte sinaasappel door heen te roeren. Of vervang de rozijnen door cranberries en je hebt weer een andere combinatie. Je ziet het, je kunt je fantasie de vrije loop laten.
Wanneer je de volgende keer weer eens iets lekkers wilt maken voor bij de koffie, maar dan zeker deze sinaasappel muffins eens en verras je zelf!
