Crème brûlée is één van mijn favoriete nagerechten. En met mij zijn er veel mensen die dit toetje onweerstaanbaar vinden. Toch is het een dessert dat nogal bewerkelijk is als je het in de oven maakt. Maar deze slowcooker crème brûlée is juist erg makkelijk te maken. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.
Als je een crockpot of slowcooker hebt, dan kun je daar niet alleen de lekkerste stoofschotels uit toveren, maar ook nagerechten of zelfs gebak! Ik heb er al eens een appeldessert en een cheesecake in gemaakt. Dus een dessert is niet nieuw.
Een crème brûlée maken kan erg lastig zijn. Het garen gaat in de oven in een waterbad. En dan is het altijd een beetje tricky of het genoeg opgesteven is. Daarnaast heb ik altijd ruzie met het waterbad. Je wilt tenslotte niet die bak met heet water over je heen gooien, maar ook niet per ongeluk waterdruppels in je bakjes met vanillecreme.
Door de kleine ruimte van de slowcooker gaart de de custard mooi gelijkmatig en heb je er geen omkijken naar. Ideaal! Ik heb een Crockpot Express Pot en daar passen maar 3 bakjes in, maar uiteraard kun je het recept aanpassen als je een grotere slowcooker hebt en meer bakjes kwijt kunt.
Omdat de bakjes in een waterbad moeten en een beetje verhoogd moeten staan, maakte ik gebruik van een rekje. Dit zit al standaard bij mijn slowcooker geleverd. Maar je kunt ook eenvoudig ringen maken van aluminiumfolie. Maak er een rolletje van en vorm dit tot een ring. Hierop zet je dan de bakjes, zodat ze iets boven de bodem staan.
Ik ben dol op dit heerlijke romige vanillecrème dessert met een gekarameliseerd suikerlaagje dat zo heerlijk krakt als je er met je lepel door heen gaat. Met deze slowcooker crème brûlée verras ook jij al je gasten.

2 reacties
Oh bij mij is het pas geleden totaal mislukt (gewoon op het fornuis gemaakt). Nu heb ik de CPE besteld en wil ik dit volgende week proberen. Helaas is het stukje over de bereiding weggevallen. Kun je dat er even bijzetten?
Alvast bedankt
Ellen
Hai Ellen,
bedankt voor je reactie en natuurlijk heb ik de bereiding er direct bij gezet. Op de één of andere manier is dat inderdaad weggevallen.
Heel veel succes met het maken van deze crème brûlée in je CPE. Het gaat je deze keer vast lukken.
Groetjes
Esther