Slowcooker crème brûlée recept

door Esther
Slowcooker creme brulee

Crème brûlée is één van mijn favoriete nagerechten. En met mij zijn er veel mensen die dit toetje onweerstaanbaar vinden. Toch is het een dessert dat nogal bewerkelijk is als je het in de oven maakt. Maar deze slowcooker crème brûlée is juist erg makkelijk te maken. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

Als je een crockpot of slowcooker hebt, dan kun je daar niet alleen de lekkerste stoofschotels uit toveren, maar ook nagerechten of zelfs gebak! Ik heb er al eens een appeldessert en een cheesecake in gemaakt. Dus een dessert is niet nieuw.

Een crème brûlée maken kan erg lastig zijn. Het garen gaat in de oven in een waterbad. En dan is het altijd een beetje tricky of het genoeg opgesteven is. Daarnaast heb ik altijd ruzie met het waterbad. Je wilt tenslotte niet die bak met heet water over je heen gooien, maar ook niet per ongeluk waterdruppels in je bakjes met vanillecreme.

Door de kleine ruimte van de slowcooker gaart de de custard mooi gelijkmatig en heb je er geen omkijken naar. Ideaal! Ik heb een Crockpot Express Pot en daar passen maar 3 bakjes in, maar uiteraard kun je het recept aanpassen als je een grotere slowcooker hebt en meer bakjes kwijt kunt.

Omdat de bakjes in een waterbad moeten en een beetje verhoogd moeten staan, maakte ik gebruik van een rekje. Dit zit al standaard bij mijn slowcooker geleverd. Maar je kunt ook eenvoudig ringen maken van aluminiumfolie. Maak er een rolletje van en vorm dit tot een ring. Hierop zet je dan de bakjes, zodat ze iets boven de bodem staan.

Ik ben dol op dit heerlijke romige vanillecrème dessert met een gekarameliseerd suikerlaagje dat zo heerlijk krakt als je er met je lepel door heen gaat. Met deze slowcooker crème brûlée verras ook jij al je gasten.

Slowcooker crème brûlée

Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

2

uren 
Totale tijd

2

uren 

5

minuten

Maak heerlijke crème brûlée in je slowcooker.

Ingrediënten

  • 3 eidooiers

  • 120 ml slagroom

  • 50 gram suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker of ½ theelepel vanille-extract

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed met een garde. Je kan hier ook een mixer voor gebruiken.
  • Als je een slowcooker met een rekje hebt, plaats je hier de schaaltjes voor de crème brûlée op. Zo niet, dan gebruik je aluminiumfolie om daar ringen van te maken. Hierop plaats je dan de bakjes.
  • Vul de bakjes met het crème brûlée mengsel.
  • Vul de slowcooker met kokend water totdat de bakjes voor ⅓ onder water staan. Pas op dat je niet per ongeluk water in de bakjes morst.
  • Zet de slowcooker op LOW voor 2 tot 2,5 uur. De crème brûlée is klaar als het midden stevig is.
  • Zet de bakjes minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast. Sprenkel voor het opdienen wat suiker over de crème brûlée en brandt deze met een crème brûlée brander. Eet smakelijk!
Slowcooker Crème brûlée

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Ellen Merckelbagh 2020-10-31 - 22:50

Oh bij mij is het pas geleden totaal mislukt (gewoon op het fornuis gemaakt). Nu heb ik de CPE besteld en wil ik dit volgende week proberen. Helaas is het stukje over de bereiding weggevallen. Kun je dat er even bijzetten?
Alvast bedankt
Ellen

Antwoord
Esther 2020-10-31 - 23:20

Hai Ellen,

bedankt voor je reactie en natuurlijk heb ik de bereiding er direct bij gezet. Op de één of andere manier is dat inderdaad weggevallen.
Heel veel succes met het maken van deze crème brûlée in je CPE. Het gaat je deze keer vast lukken.

Groetjes

Esther

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer