Paul Hollywoods Noorse White Lady cake

door Esther
Noorse White Lady cake

Bij een verjaardag hoort taart! En aangezien het vandaag mijn verjaardag is (Hiep hiep hoera!), heb ik voor dit superlekkere taartrecept gekozen van één van mijn favoriete bakkers: Paul Hollywood. Als je The Great British Bake Off kijkt, dan ken je zeker weten Paul Hollywood. Ik zou bijna zeggen, zelfs als je geen Bak Off kijkt, moet je deze bakker met staalblauwe ogen wel kennen. Naast de Bake Off maakt Paul Hollywood ook andere programma’s en een serie die het bekijken waard is, is City Bakes op Discovery+ waar Paul Hollywoods Noorse White Lady cake uit komt.

In City Bakes bezoek Paul Hollywood elke aflevering een andere stad en ontdekt daar welke lekkernijen typisch voor die stad zijn. In Noorwegen bezoekt hij de stad Bergen, een schitterende stad waar ik zelf ook een keertje op bezoek ben geweest. Toen heb ik geen gebak geproefd, dus ook deze white lady cake heb toen jammergenoeg niet gezien.

In de aflevering over Bergen laat Paul zien hoe je dit heerlijke taartje maakt. Eigenlijk is het een soort slagroomtaart, maar super de luxe. Het is wat meer werk, maar daar word je rijkelijk voor beloond. De ingrediënten zijn niet moeilijk te krijgen en in een beetje uitgebreide supermarkt goed te vinden. Mocht amandelmeel moeilijk te vinden zijn, dan kun je het ook zelf maken door amandelen heel fijn te malen.

Wil je dus eens kennis maken met allerlei heerlijkheden van over de hele wereld, dan raad ik je zeker aan om City Bakes te kijken. Maak in elk geval Paul Hollywoods Noorse white lady cake een keertje en ik weet zeker dat je verkocht bent!

Paul Hollywoods Noorse White Lady cake

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 6 eiwitten

  • 200 gram suiker

  • 200 gram amandelmeel

  • Voor het biscuit
  • 4 eieren

  • 90 gram suiker

  • snuf zout

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 1 eetlepel citroenrasp

  • 60 gram bloem

  • 40 gram maizena

  • Voor de vulling en opmaak
  • 400 gram witte marsepein

  • 600 ml slagroom

  • 250 gram aardbeienjam

  • 200 gram amandelschaafsel

  • 50 gram witte chocolade

  • 50 gram pure chocolade

Bereiding

  • De bodem
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Teken een cirkel van 24 cm op bakpapier. Gebruik hiervoor de onderkant van de springvorm die je straks gaat gebruiken.
  • Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Je hebt daarna een mooie zacht glanzende witte massa. Schep hier het amandelmeel door.
  • Verdeel de eiwittmassa over de cirkel op het bakpapier. Dat gaat het makkelijkste met een spuitzak.
  • Bak deze bodem in 20 minuten gaar en knapperig. Laat afkoelen op de bakplaat buiten de oven.
  • Het biscuit
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 24 cm in. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 35 gram van de suiker tot een romige lichte crème. Dit duurt minimaal 7 minuten. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten met een snuf zout heel stijf. Voeg tijdens het kloppen de overige 65 gram suiker en de vanillesuiker lepel voor lepel toe.
  • Schep het eiwit op de dooiercrème en voeg de citroenrasp toe. Zeef hier de bloem en maizena boven. Spatel alles luchtig door elkaar en schep dan de massa in de ingevette springvorm. Bak het biscuit in ongeveer 50 minuten gaar. Laat het biscuit op een rooster eerst in de vorm wat afkoelen. Haal hem er dan uit en laat hem dan helemaal op het rooster afkoelen.
  • Vulling en opmaak
  • Klop de slagroom stijf. Rol de marsepein uit tot zo’n 3 mm dik en steek hier een cirkel van 24 cm uit. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Snijd het biscuit overdwars in 3 lagen. Besmeer de onderste laag met een laag jam en daarna een laag slagroom. Zet de middelste laag er op en besmeer ook deze achtereenvolgens met jam en slagroom. Zet de bovenste laag er op en besmeer deze met een dun laagje jam en slagroom.
  • Leg de laag marsepein voorzichtig op de bovenste laag. Besmeer de zijkant van de taart met de slagroom en druk hier het geroosterde amandel schaafsel in.
  • Smelt zowel de witte als de pure chocolade au bain marie en doe deze vloeibare chocolade in een spuitzak. Knip er een piepklein puntje van af en decoreer de bovenkant door heen en weer gaande bewegingen met de spuitzak. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Noorse White Lady cake
Noorse White Lady cake
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]