Smullen van Griekse slowcooker stifado

door Esther
slowcooker stifado

Haal een beetje Griekenland in huis met deze slowcooker stifado. De Mediterraanse keuken is bij veel mensen favoriet. Dus nu we met z’n allen aan huis gekluisterd zijn en vakantie mijlen ver weg lijkt, kun je het gerecht uit je favoriete vakantieland naar je toe halen.

Ik ben dol op stoofschotels en de slowcooker is daarbij al meermaals een uitkomst gebleken. Waar ik voorheen de braadpan uren op het fornuis had staan, kan ik nu alles gewoon in de slowcooker doen. Het allergrootste voordeel is dat je gewoon even boodschappen kan doen, want de slowcooker is veilig. Ik zou nooit een pan op het vuur laten staan en dan het huis uit gaan. Je zal niet de eerste zijn waarbij brand uitbreekt tenslotte.

Iedereen die wel eens in Griekenland op vakantie is geweest weet dat ze daar dol zijn op heerlijk eten. Ze maken heerlijke gekruide vlees en visgerechten in allerlei variaties. Op de menukaart zie je ook veel stoofschotels staan en één van die gerechten is stifado. Stifado wordt traditioneel gemaakt met rundvlees, tomaat en ui en natuurlijk verschillende kruiden. Daarnaast mag ook de wijn niet ontbreken. Je kunt voor een Griekse wijn kiezen, maar een gewone rode wijn is prima. Wil je liever geen wijn gebruiken, vervang dan de wijn door 2 eetlepels Worcestershire sauce en neem 100 ml bouillon extra.

Maak deze Griekse slowcooker stifado en en geniet van een beetje Griekenland in je eigen huis. Eet dit gerecht bijvoorbeeld met orzo en een Griekse salade met rode ui en feta.

Slowcooker Stifado

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

8

uren 
Totale tijd

8

uren 

10

minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 750 gram sucadelappen

  • 1 grote eetlepel bloem

  • 2 sjalotten

  • 1 teentje knoflook

  • ½ theelepel komijnpoeder

  • 2 laurierblaadjes

  • snufje kaneel

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram

  • 100 ml rode wijn

  • 250 ml kippenbouillon

  • 1 eetlepel suiker

  • 2 eetlepels balsamico azijn

  • zout

  • peper

Bereiding

  • Snijd de sjalotten in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Snijd de sucadelappen in blokjes. Bestrooi het vlees met zout en peper en schep er de bloem doorheen.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en braad de blokjes vlees in delen aan. Niet alles in een keer, want dan koelt de pan te veel af en kook je het vlees in plaats dat je het aanbraadt.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het even opzij op een bord. Bak in dezelfde pan de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Na een minuut voeg je ook de komijn toe en bak je dit nog even mee.
  • Schep het uimengsel en het vlees in de slowcooker en voeg de overige ingrediënten toe. Roer door en verwarm het 8 uur op LOW. Proef aan het einde van de kooktijd even en voeg indien nodig nog wat peper en zout naar smaak toe. Je kunt de stifado ook nog even binden met wat maizena of allesbinder.
    Serveer met orzo en een Griekse salade. Eet smakelijk!

Tips

    slowcooker stifado
    NIEUWSBRIEF

    Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



    Misschien vind je dit ook leuk:

    Laat me weten wat je van dit recept vindt.

    Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer