Haal een beetje Griekenland in huis met deze slowcooker stifado. De Mediterraanse keuken is bij veel mensen favoriet. Dus nu we met z’n allen aan huis gekluisterd zijn en vakantie mijlen ver weg lijkt, kun je het gerecht uit je favoriete vakantieland naar je toe halen.
Ik ben dol op stoofschotels en de slowcooker is daarbij al meermaals een uitkomst gebleken. Waar ik voorheen de braadpan uren op het fornuis had staan, kan ik nu alles gewoon in de slowcooker doen. Het allergrootste voordeel is dat je gewoon even boodschappen kan doen, want de slowcooker is veilig. Ik zou nooit een pan op het vuur laten staan en dan het huis uit gaan. Je zal niet de eerste zijn waarbij brand uitbreekt tenslotte.
Iedereen die wel eens in Griekenland op vakantie is geweest weet dat ze daar dol zijn op heerlijk eten. Ze maken heerlijke gekruide vlees en visgerechten in allerlei variaties. Op de menukaart zie je ook veel stoofschotels staan en één van die gerechten is stifado. Stifado wordt traditioneel gemaakt met rundvlees, tomaat en ui en natuurlijk verschillende kruiden. Daarnaast mag ook de wijn niet ontbreken. Je kunt voor een Griekse wijn kiezen, maar een gewone rode wijn is prima. Wil je liever geen wijn gebruiken, vervang dan de wijn door 2 eetlepels Worcestershire sauce en neem 100 ml bouillon extra.
Maak deze Griekse slowcooker stifado en en geniet van een beetje Griekenland in je eigen huis. Eet dit gerecht bijvoorbeeld met orzo en een Griekse salade met rode ui en feta.
