Oké, ik weet het vorige week heb ik voor de Mexicaanse Grand Prix al een heerlijke Mexicaanse kippensoep gepost. Ik kon het niet laten, om ook voor de Braziliaanse Grand Prix iets lekkers te maken. Dat is dit recept voor brigadeiros geworden.
Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en zeker uit landen waar ik nog niet zo bekend mee ben. Toen ik dus ging zoeken op typisch Braziliaans eten, kwamen deze heerlijke truffels of bonbons keer op keer naar voren. Kijkende naar de hele korte ingrediënten lijst, was het natuurlijk een no-brainer: dit moest gewoon gemaakt worden.
In Brazilië maken ze deze brigadeiros vaak voor feestjes, verjaardagen en babyshowers. Het leuke is, dat je er oneindig mee kunt variëren. Je komt ze vaak tegen met pure chocoladehagelslag aan de buitenkant, maar je kunt je ook uitleven met nootjes en andere versiersels. Ik kwam deze groen/geel/witte kokos hageltjes tegen in de supermarkt. Met het oog op de Braziliaanse vlag kon ik die natuurlijk niet laten staan.
Om deze balletjes te draaien is het handig om je handen even in te vetten, maar verwacht niet dat je compleet schone handen houdt. Dat gaat echt niet lukken en is ook helemaal niet erg. Voor de volgende keer, ga ik trouwens wel van die kleine papieren cupjes gebruiken om de balletjes in te doen. Die had ik nu niet en het kan op deze manier wel, maar de massa blijft ietwat zacht. Zo’n papieren cupje is dan net even wat handzamer bij deze lekkernij.
En als Daniël Ricciardo een doos brigadeiros cadeau krijgt van Felipe Massa, dan vind ik dat wij er tijdens de race (of ervoor 😉) ook wel wat mogen snoepen toch?

