Recept voor brigadeiros: Braziliaanse bonbons

door Esther
Brigadeiros

Oké, ik weet het vorige week heb ik voor de Mexicaanse Grand Prix al een heerlijke Mexicaanse kippensoep gepost. Ik kon het niet laten, om ook voor de Braziliaanse Grand Prix iets lekkers te maken. Dat is dit recept voor brigadeiros geworden.

Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en zeker uit landen waar ik nog niet zo bekend mee ben. Toen ik dus ging zoeken op typisch Braziliaans eten, kwamen deze heerlijke truffels of bonbons keer op keer naar voren. Kijkende naar de hele korte ingrediënten lijst, was het natuurlijk een no-brainer: dit moest gewoon gemaakt worden.

In Brazilië maken ze deze brigadeiros vaak voor feestjes, verjaardagen en babyshowers. Het leuke is, dat je er oneindig mee kunt variëren. Je komt ze vaak tegen met pure chocoladehagelslag aan de buitenkant, maar je kunt je ook uitleven met nootjes en andere versiersels. Ik kwam deze groen/geel/witte kokos hageltjes tegen in de supermarkt. Met het oog op de Braziliaanse vlag kon ik die natuurlijk niet laten staan.

Om deze balletjes te draaien is het handig om je handen even in te vetten, maar verwacht niet dat je compleet schone handen houdt. Dat gaat echt niet lukken en is ook helemaal niet erg. Voor de volgende keer, ga ik trouwens wel van die kleine papieren cupjes gebruiken om de balletjes in te doen. Die had ik nu niet en het kan op deze manier wel, maar de massa blijft ietwat zacht. Zo’n papieren cupje is dan net even wat handzamer bij deze lekkernij.

En als Daniël Ricciardo een doos brigadeiros cadeau krijgt van Felipe Massa, dan vind ik dat wij er tijdens de race (of ervoor 😉) ook wel wat mogen snoepen toch?

Recept voor brigadeiros: Braziliaanse bonbons

Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 3 eetlepels cacaopoeder

  • snufje zout

  • Chocoladehagel, nougatine, geschaafde amandelen, witte chocolade snippers etc.

Bereiding

  • Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Doe de gecondenseerde melk en het cacaopoeder erbij er roer alles goed door.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes zo’n 10 minuten koken terwijl je blijft roeren. Zorg er voor de je goed over de bodem gaat, want je wilt niet dat het aanbrandt. Je zult merken dat het mengsel dikker en “stugger” wordt.
  • Giet het mengsel in een lage schaal of in een diep bord en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de hagel en andere strooisels in bakjes en zet een schaaltje met neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) klaar.
  • Vet je handen lichtjes in met de olie en schep met een theelepel een hoeveelheid van het chocolademengsel uit de schaal. Vorm er met je handen een bolletje van en rol dit door de hagelslag. Leg de truffel op een bord. Ga zo door tot het hele mengsel op is.
  • Zet de truffels in de koelkast om nog verder op te stijven. Eet smakelijk!
Brigadeiros recept
Brigadeiros recept
brigadeiros recept
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer