Superlekker: recept voor brownie cookies

door Esther
Brownie cookies

Ben je een liefhebber van koekjes of van brownies? Je hoeft niet meer te kiezen met dit recept voor brownie cookies! Dat wordt smullen.

Brownies zijn van die heerlijke zachte stukjes cake met een chewy buitenkant en een heerlijke zachte binnenkant. Er bestaan verschillende recepten voor brownies en op mijn blog heb ik twee van mijn favorieten staan. Een lekker authentiek recept voor brownies met walnoten en het ultieme brownierecept waar je zelf mee kunt variëren. Ik ben fan van deze lekkernij en maak dan ook graag brownies voor mijn gasten.

Maar ja, een koekje op zijn tijd is ook wel eens lekker toch? Dus met dit recept heb je een klein beetje van beiden. De knapperige buitenkant van een koekje en de zachte binnenkant van een brownie. En vergeet ook vooral de heerlijke volle chocoladesmaak niet van deze brownie cookies. Door het gebruik van een beetje espresso poeder versterk je de chocoladesmaak. De smaak wordt wat intenser. En je proeft dus echt geen koffiesmaak meer terug in de koekjes. Ik verzeker je, hier scoor je punten mee.

Wil je dus eens een ander soort koekjes bakken, probeer dan zeker dit recept voor brownie cookies eens.

Brownie cookies

0 van 0 stemmen
Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade, grof gehakt

  • 100 gram bloem

  • 25 gram cacaopoeder

  • 1 theelepel espresso poeder

  • 1 theelepel bakpoeder

  • ¼ theelepel zout

  • 75 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 50 gram kristalsuiker

  • 2 eieren, op kamertemperatuur

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 100 gram chocoladedruppels (optioneel)

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain marie. Je kunt er ook voor kiezen om de magnetron te gebruiken. Verwarm dan elke keer 20 seconden, doorroeren en weer 20 seconden. Totdat de chocolade gesmolten is.
  • Mix met een garde de bloem, cacaopoeder, espresso poeder, bakpoeder en het zout door elkaar.
  • Klop de boter, basterdsuiker en kristalsuiker in een grote kom met de mixer op middelhoge snelheid tot een glad en romig mengsel. Dit duurt zo’n 4 minuten. Voeg de eieren één voor één toe en voeg het tweede ei pas toe tot het vorige ei volledig is opgenomen. Mix het geheel nog 2 minuten op hoge snelheid en schraap tussendoor de zijkanten van de kom schoon. Zet de mixer op een lage stand en giet nu rustig de licht afgekoelde gesmolten chocolade erbij. Mix nog 2 minuten op middelhoge snelheid.
  • Doe nu het bloemmengsel erbij en klop op lage snelheid tot alles gemengd is. Roer als laatste de chocoladedruppels er door als je die toevoegt. Dek het deeg af met wat plasticfolie en laat dit 20 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175 ° C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Schep een volle eetlepel deeg en rol dit met je handen tot een kleine pingpongbal. Ik gebruikte hiervoor een koekjeslepel van Ikea, maar een gewone eetlepel werkt ook prima. Plaats de balletjes deeg op de bakplaat en zorg dat ze voldoende afstand hebben. Op een normale bakplaat kun je 8 balletjes kwijt. Bak 12-13 minuten midden in de oven. De randen zijn dan stevig, terwijl de binnenkant nog een klein beetje zacht is. De tweede bakplaat schuif je daarna in de oven.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
  • Deze lekkere brownie Koekjes blijven ongeveer een week vers in een dichte doos bij kamertemperatuur. Als je er zo lang van af kunt blijven natuurlijk. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Brownie cookies
Brownie cookies
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer