Zelf de lekkerste slagroom truffels maken

door Esther
slagroom truffels maken

Chocolade, vanille en slagroom…. kan het nóg lekkerder? Niet voor niets zijn slagroomtruffels de favoriete soort bonbon van veel mensen. Maar wist je dat je zelf de lekkerste slagroom truffels kunt maken?

Werken met chocolade is niet zo makkelijk, bonbons maken is echt een kunst. Maar er zijn ook een aantal makkelijke manieren om lekkere chocolaatjes te maken. Op dit blog vind je naast deze slagroom truffels ook heerlijke Braziliaanse brigadeiros en pindarotsjes. Allemaal niet al te moeilijk om zelf te maken. Als je het recept goed volgt kan er eigenlijk niks mis gaan.

Hoe smelt je chocolade au bain marie?

Chocolade kun je niet in een pannetje op het vuur smelten, want dan verbrandt de chocolade. Au bain marie smelten is dus the way to go. Dat doe je door een pannetje met een laagje water op te zetten en daarboven op een schaaltje. Dit schaaltje moet het pannetje wel afsluiten. Zodra er namelijk maar een druppel water bij de chocolade komt, is deze geruïneerd. Hij wordt taai en korrelig en is niet meer te redden. Het water hoeft ook zeker niet heel heftig te koken. Roer af en toe de chocolade door, totdat alles mooi vloeibaar is. Handig om te weten: pure chocolade is net wat makkelijker om mee te werken dan melkchocolade.

Een voordeel van slagroomtruffels is dat deze niet zo “mooi” en netjes afgewerkt hoeven worden als echte bonbons. Deze chocoladetruffels heb ik als bolletjes gemaakt, maar je kunt er ook voor kiezen om ze langwerpig te spuiten. Ik vond dit wel makkelijk omdat deze bolletjes eenvoudig met een prikker door de chocolade en cacao gehaald kunnen worden.

Met dit recept voor de lekkerste slagroom truffels bij de hand, heb je makkelijk iets lekkers te snoepen bij de thee of koffie. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Zelf de lekkerste slagroomtruffels maken

0 van 0 stemmen
Porties

50

porties
Voorbereidingstijd

25

minuten
Wachttijd

4

uren 
Totale tijd

4

uren 

25

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 2 theelepels 2 vanille extract

  • 250 ml 250 slagroom

  • 100 gram 100 suiker

  • 125 gram 125 ongezouten roomboter op kamertemperatuur

  • 250 gram 250 chocolade (melk of puur)

  • 50 gram 50 cacaopoeder

Bereiding

  • Doe de vanille, slagroom en suiker in een steelpan en breng rustig roerend aan de kook. Daarna haal je de pan van het vuur af en laat je de slagroom een kwartiertje afkoelen.
  • Doe de boter in een mengkom en roer dit met een mixer heel romig en bijna wit van kleur. Dit duurt bijna wel 10 minuten.
  • Giet scheutje voor scheutje de slagroom erbij terwijl de mixer blijft draaien. Doe dit erg rustig en niet te veel in één keer. Mix nog een paar minuten en je krijgt een luchtig en zijdezachte vulling.
  • Doe de vulling in een spuitzak en knip hier een punt vanaf. Spuit op een bakplaat met bakpapier ronde bolletjes en steek hier prikkers rechtop in. Zet de bakplaat minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au bain marie in een schaal. Zet ondertussen een schaaltje met de cacao klaar.
  • Haal de truffels met behulp van de prikker door de chocolade en laat het teveel even afdruipen. Rol ze daarna nog even door de cacao en draai de prikker er uit. Lukt het niet om de prikker er uit te halen? Laat ze dan even staan op kamertemperatuur en probeer het een minuut of 10 later nog een keer. Eet smakelijk!

Tips

  • De truffels zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast, als je ze zo lang kunt laten staan!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

slagroom truffels maken
slagroomtruffels
slagroomtruffels maken
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]