Chocolade, vanille en slagroom…. kan het nóg lekkerder? Niet voor niets zijn slagroomtruffels de favoriete soort bonbon van veel mensen. Maar wist je dat je zelf de lekkerste slagroom truffels kunt maken?
Werken met chocolade is niet zo makkelijk, bonbons maken is echt een kunst. Maar er zijn ook een aantal makkelijke manieren om lekkere chocolaatjes te maken. Op dit blog vind je naast deze slagroom truffels ook heerlijke Braziliaanse brigadeiros en pindarotsjes. Allemaal niet al te moeilijk om zelf te maken. Als je het recept goed volgt kan er eigenlijk niks mis gaan.
Hoe smelt je chocolade au bain marie?
Chocolade kun je niet in een pannetje op het vuur smelten, want dan verbrandt de chocolade. Au bain marie smelten is dus the way to go. Dat doe je door een pannetje met een laagje water op te zetten en daarboven op een schaaltje. Dit schaaltje moet het pannetje wel afsluiten. Zodra er namelijk maar een druppel water bij de chocolade komt, is deze geruïneerd. Hij wordt taai en korrelig en is niet meer te redden. Het water hoeft ook zeker niet heel heftig te koken. Roer af en toe de chocolade door, totdat alles mooi vloeibaar is. Handig om te weten: pure chocolade is net wat makkelijker om mee te werken dan melkchocolade.
Een voordeel van slagroomtruffels is dat deze niet zo “mooi” en netjes afgewerkt hoeven worden als echte bonbons. Deze chocoladetruffels heb ik als bolletjes gemaakt, maar je kunt er ook voor kiezen om ze langwerpig te spuiten. Ik vond dit wel makkelijk omdat deze bolletjes eenvoudig met een prikker door de chocolade en cacao gehaald kunnen worden.
Met dit recept voor de lekkerste slagroom truffels bij de hand, heb je makkelijk iets lekkers te snoepen bij de thee of koffie. Probeer daar maar eens van af te blijven!

