Lekker makkelijk: de no bake cheesecake

door Esther
No bake cheesecake

Een no-bake cheesecake ontbrak nog op mijn blog, maar daar komt nu een einde aan. Ik heb zo’n lekker én makkelijk recept voor je, hier kun je eindeloos mee variëren. En op welke dag is dit recept nu beter te publiceren dan op cheesecake dag?

Veel mensen kennen de gebakken cheesecake wel uit Amerika, op mijn blog vind je onder andere de slowooker versie, een chocolade cheesecake uit de slowcooker en zelfs crème brûlee cheesecake cupcakes! Maar er is dus ook een soort cheesecake die je niet hoeft te bakken, alleen te koelen. Het lijkt in de verte een beetje op de Nederlandse kwarktaart, maar is toch wel wat anders. Dat komt onder andere door de gecondenseerde melk die hier in gaat. Lekker zoet en het zorgt samen met de roomkaas en 2 blaadjes gelatine voor een stevig geheel. 

Dit basisrecept gaat uit van citroen, maar je kunt deze no bake cheesecake natuurlijk van je eigen smaak voorzien. Vervang de citroen door sinaasappel en je hebt een sinaasappel cheesecake. En ook qua decoratie kun je helemaal los gaan en wat extra smaak aan de vulling kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat deze niet te “nat”wordt. Voeg er dus niet al te veel vloeistof aan toe, anders eindig je met soep in plaats van een stevige taart.

No bake cheesecake

Porties

10

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Tijd in de koelkast

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

20

minuten

Ingrediënten

  • 250 gram digestive koekjes

  • 125 gram ongezouten roomboter

  • 2 blaadjes gelatine

  • 375 gram roomkaas

  • 1 citroen

  • 2 zakje vanillesuiker

  • 1 blikje gecondenseerde melk

Bereiding

  • Vet een springvorm van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier. Leg de gelatineblaadjes en een bakje met ruim water.
  • Smelt de boter en maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Je kunt ze ook in een stevig plastic zakje doen en met een keukenroller fijnrollen. Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
  • Schep de helft van het koekjesmengsel op de bodem de springvorm. Druk dit goed aan met bijvoorbeeld een glas of lepel. Verdeel de rest van het mengsel langs de zijkanten van de vorm en duw ook dit weer goed aan.
  • Zet de vorm 15 minuten in de koelkast.
  • Klop ondertussen de roomkaas glad en romig. Rasp de citroen en pers hem ui. Voeg de citroenschil en de vanille toe aan de roomkaas en klop goed door. Voeg geleidelijk de gecondenseerde melk en het citroensap toe en blijf kloppen tot een gladde massa.
  • Zet een steelpannetje op een middelhoog vuur en laat de geweekte gelatineblaadjes met aanhangend water in het pannetje smelten. Roer goed door en voeg al roerende een soeplepel van het roomkaasmengsel toe. Giet nu het gelatinemengsel bij de rest van het roomkaasmengsel en roer nog even goed door tot alles gemengd is.
  • Giet de roomkaas in de gekoelde koek-vorm en zet het geheel minimaal 6 uur in de koelkast, maar liever nog een hele nacht.
  • Verwijder de springvorm en decoreer naar wens met bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien of stukjes mandarijn.
No bake cheesecake
No bake cheesecake
No bake cheesecake
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer