Een no-bake cheesecake ontbrak nog op mijn blog, maar daar komt nu een einde aan. Ik heb zo’n lekker én makkelijk recept voor je, hier kun je eindeloos mee variëren. En op welke dag is dit recept nu beter te publiceren dan op cheesecake dag?
Veel mensen kennen de gebakken cheesecake wel uit Amerika, op mijn blog vind je onder andere de slowooker versie, een chocolade cheesecake uit de slowcooker en zelfs crème brûlee cheesecake cupcakes! Maar er is dus ook een soort cheesecake die je niet hoeft te bakken, alleen te koelen. Het lijkt in de verte een beetje op de Nederlandse kwarktaart, maar is toch wel wat anders. Dat komt onder andere door de gecondenseerde melk die hier in gaat. Lekker zoet en het zorgt samen met de roomkaas en 2 blaadjes gelatine voor een stevig geheel.
Dit basisrecept gaat uit van citroen, maar je kunt deze no bake cheesecake natuurlijk van je eigen smaak voorzien. Vervang de citroen door sinaasappel en je hebt een sinaasappel cheesecake. En ook qua decoratie kun je helemaal los gaan en wat extra smaak aan de vulling kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat deze niet te “nat”wordt. Voeg er dus niet al te veel vloeistof aan toe, anders eindig je met soep in plaats van een stevige taart.


