Zo makkelijk kun je pindarotsjes maken

door Esther
Pindarotsjes maken

Heb je een excuus nodig voor het eten van pindarotsjes? Dan heb ik die nu voor je! Het is vandaag (13 september) namelijk zowel wereld chocoladedag als pindadag! Voila, precies daarom mag jij nu pindarotsjes maken!

De combinatie van pinda en chocolade is een match made in heaven. De knapperigheid van de pinda’s in combinatie met de chocolade die in je mond smelt…. alleen al er over schrijven doet me het water in de mond lopen. Hoewel pindarotsjes in bijna elke supermarkt wel te krijgen zijn, is het helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken.

Het enige wat je even in de gaten moet houden is het smelten of nog liever tempereren van de chocolade. Het werken met chocola kan lastig zijn, maar in dit geval hoef je niet de kwaliteit van een luxe bonbon te bereiken. Je hoeft dan ook niet je marmeren plaat en je paletmes tevoorschijn te halen, de magnetron doet het werk voor je. Het enige waar je even op moet letten is dat je de chocolade niet helemaal laat smelten. Er moeten nog harde stukjes in zitten. Door deze buiten de magnetron te laten smelten in de gesmolten chocolade benader je het echte tempereren. Op die manier wordt de chocolade later weer mooi hard met een lichte glans en bite.

Dit recept voor pindarotsjes is zo eenvoudig, er zitten maar twee ingrediënten in! Maar het mooie is, dat je hiermee nog allerlei variaties kunt verzinnen. Ik heb onder het recept al een paar tips voor verschillende noten gezet, maar je kunt ook lekkere combinaties gaan maken. Zo geef je aan dit basisrecept je eigen draai.

Pindarotsjes maken is kinderlijk eenvoudig, ideaal voor als je snel wat lekkers op tafel wilt zetten. En hoewel het vandaag pinda- én chocoladedag is, heb je dat excuus eigenlijk helemaal niet nodig toch? En heb je nog wat chocolade over? Maak dan nog deze heerlijke authentieke brownies met walnoten!

Zo makkelijk kun je pindarotsjes maken

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Wachttijd

30

minuten
Totale tijd

35

minuten

Ingrediënten

  • 200 gram melkchocolade of pure chocolade

  • 125 gram gezouten pinda’s

Bereiding

  • Breek de chocolade in kleine stukjes en en doe deze in een plastic schaal. Zet de schaal 1 minuut in de magnetron. Schud de chocolade om en herhaal dit proces totdat de chocolade begint te smelten. Dan schep je de chocolade om met een spatel en houd je intervallen van 30 seconden aan. Stop als er in de chocolade nog wel vaste stukjes zitten, maar een groot deel al vloeibaar is.
  • Laat de chocolade even staan en roer dan nog even door. Als het goed is, is alles nu gesmolten en vloeibaar.
  • Doe alle pinda’s er bij en roer goed door. Schep hoopjes van het chocolade-pindamengsel op een plaat met bakpapier. Zet de plaat een halfuurtje in de koelkast totdat de pindarotsjes zijn uitgehard. Eet smakelijk!

Tips

  • Je kunt ook andere noten zoals pecan, pistache of amandelen gebruiken.
  • Voeg een handje rozijnen of abrikozenstukjes toe: ook heel lekker!
  • Eet je zoutloos of gebruik je liever geen zout? Dan kun je uiteraard ongezouten noten gebruiken.
pindarotsjes maken
Pindarotsjes maken
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer