Heb je een excuus nodig voor het eten van pindarotsjes? Dan heb ik die nu voor je! Het is vandaag (13 september) namelijk zowel wereld chocoladedag als pindadag! Voila, precies daarom mag jij nu pindarotsjes maken!
De combinatie van pinda en chocolade is een match made in heaven. De knapperigheid van de pinda’s in combinatie met de chocolade die in je mond smelt…. alleen al er over schrijven doet me het water in de mond lopen. Hoewel pindarotsjes in bijna elke supermarkt wel te krijgen zijn, is het helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken.
Het enige wat je even in de gaten moet houden is het smelten of nog liever tempereren van de chocolade. Het werken met chocola kan lastig zijn, maar in dit geval hoef je niet de kwaliteit van een luxe bonbon te bereiken. Je hoeft dan ook niet je marmeren plaat en je paletmes tevoorschijn te halen, de magnetron doet het werk voor je. Het enige waar je even op moet letten is dat je de chocolade niet helemaal laat smelten. Er moeten nog harde stukjes in zitten. Door deze buiten de magnetron te laten smelten in de gesmolten chocolade benader je het echte tempereren. Op die manier wordt de chocolade later weer mooi hard met een lichte glans en bite.
Dit recept voor pindarotsjes is zo eenvoudig, er zitten maar twee ingrediënten in! Maar het mooie is, dat je hiermee nog allerlei variaties kunt verzinnen. Ik heb onder het recept al een paar tips voor verschillende noten gezet, maar je kunt ook lekkere combinaties gaan maken. Zo geef je aan dit basisrecept je eigen draai.
Pindarotsjes maken is kinderlijk eenvoudig, ideaal voor als je snel wat lekkers op tafel wilt zetten. En hoewel het vandaag pinda- én chocoladedag is, heb je dat excuus eigenlijk helemaal niet nodig toch? En heb je nog wat chocolade over? Maak dan nog deze heerlijke authentieke brownies met walnoten!
