Hét recept voor makkelijke appeltaart

door Esther
Makkelijke appeltaart

Aan dit recept hoef ik niet veel woorden vuil te maken. Want wie deze makkelijke appeltaart één keer gemaakt heeft, maakt hem zeker vaker!

Appeltaart deeg scheurt

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar als ik appeltaart maak, heb ik regelmatig ruzie met het deeg. En ik geef toe, dat ligt helemaal aan mezelf. Want ik wil namelijk meestal een beetje te snel. Het deeg is dan dus nog te warm en scheurt aan alle kanten als ik het in de vorm wil doen. Ik weet dat het beter is om het even weg te leggen in de koelkast, dan kan het even rusten en wordt het weer wat steviger. Maar ja, die appeltaart wil ik nu maken!

Makkelijk én snel appeltaart recept

Het werd dus hoog tijd voor een makkelijk én relatief snel appeltaart recept. En ik kan je vertellen, dat heb ik gevonden hoor! Deze overheerlijke appeltaart die ik zojuist uit de oven heb gehaald is hier in huis in no-time op. Super makkelijk te maken en ook erg geschikt om er zelf je eigen draai aan te geven. Geen gedoe met deeg en rasters en koelen en meer van dat soort gedoe. Als je een beetje snel kunt schillen, zet je in een uur een lekker appeltaartje op tafel.

Appeltaart met hazelnoten

Ik heb deze appeltaart met hazelnoten gemaakt, maar je kunt natuurijk ook voor andere noten of een combinatie kiezen. Daarnaast kun je de vulling van appel ook aanvullen met cranberries, rozijnen of kleine stukjes peer. De variaties zijn eindeloos. Geniet van de heerlijke geur en smaak van appeltaart, zonder geknoei met deeg!

En als je een slowcooker tot je beschikking hebt, dan vind je op mijn blog ook nog een recept voor een slowcooker appeltaart dessert, een cobbler. Zo kun je dus de hele dag smullen!

Hét recept voor makkelijke appeltaart

4 van 3 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

50

minuten
Totale tijd

1

uur 

Maak in een uurtje een heerlijke appeltaart.

Ingrediënten

  • 3 3 Elstar appels

  • 200 gram 200 suiker

  • 250 gram 250 zelfrijzend bakmeel

  • 75 gram 75 hazelnoten, gehakt

  • 2 eetlepels 2 gemalen kaneel

  • 1 theelepel 1 citroenrasp

  • 1 theelepel 1 vanille extract

  • 125 gram 125 roomboter

  • 1 1 ei

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Schil de appel en haal het klokhuis er uit. Snijd de appel in partjes en daarna in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Doe de appel in een grote kom. Voeg hier de suiker en het zelfrijzend bakmeel bij en de rest van de droge ingrediënten. Roer even goed door.
  • Laat de boter in een pannetje of in de magnetron smelten. Klop het ei door de boter en voeg dit samen toe aan het appelmengsel. Roer alles door elkaar totdat je een samenhangend geheel hebt.
  • Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bakpapier en schep het mengsel er in. Strijk glad en zet het in de oven.
  • Na ongeveer 50 minuten is je appeltaart klaar. Check even of een saté prikker er schoon uit komt anders laat je de schaal nog even langer in de oven staan.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

makkelijke appeltaart
makkelijke appeltaart
Pinterst pin makkelijke appeltaart
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

6 reacties

boadicea1958Sterre 2022-01-18 - 14:09

Hoi Esther
Ziet er heerlijk en een snel recept nog ook👍
ik wil deze van het weekend gaan maken maar bedoel je 2 eetlepels gewone kaneel uit een potje? Ben niet zo’n keukenprinses 😂

Antwoord
Esther 2022-01-18 - 14:19

Hai,
wat leuk dat je deze lekkere appeltaart wilt maken. En inderdaad, hij is helemaal niet moeilijk, dus misschien ben je wel meer keukenprinses dan je denkt! In het recept gebruik ik gewone gemalen kaneel uit een potje. En als je geen vanille extract hebt, kun je ook een zakje vanille suiker gebruiken hoor. Heel veel succes en geniet er van aankomend weekend.

Antwoord
William 2022-04-22 - 07:43

Gisteren gemaakt en is een succes👌🏼😃 deze snelle appeltaart gaat vaker gemaakt worden 😋

Antwoord
Esther 2022-04-22 - 12:23

Hai William, dank je wel voor je bericht en goed om te horen dat hij bij jou ook in de smaak valt. Toevallig heb ik hem zelf afgelopen paasweekend ook nog gemaakt. Hij blijft lekker!

Antwoord
Tessa Romein 2022-08-23 - 15:07

Hallo Esther, ik was nog nooit op jouw site geweest maar al googelende naar ‘makkelijke appeltaart’ (omdat ik wel appels had maar geen zin in dat hele zandtaartbodemdeeg-gedoe) kwam ik hier bij jou terecht. Wat een briljant recept is dit zeg! Zo onwijs lekker hoe alle stukjes appel omhuld zijn met het deeg, als je op deze manier de taart bakt. (Ik had er overigens geen hazelnoten bij gedaan, maar in kaneelthee gewelde rozijnen. Klassieke combi natuurlijk, met appel.) Dank je wel voor dit recept! Dit wordt echt vanaf nu mijn nieuwe manier van appeltaart bakken.

Antwoord
Esther 2022-08-23 - 16:56

Hai Tessa, bedankt voor je spontane en leuke reactie! Goed om te horen dat de makkelijke appeltaart zo goed bevalt. En inderdaad je kunt je fantasie de vrije loop laten, want je kan allerlei extra’s vervangen of toevoegen. Ik vind jouw idee van in kaneelthee gewelde rozijnen ook heel slim! Geniet er van in elk geval.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]