Hét recept voor makkelijke appeltaart

door Esther
Makkelijke appeltaart

Aan dit recept hoef ik niet veel woorden vuil te maken. Want wie deze makkelijke appeltaart één keer gemaakt heeft, maakt hem zeker vaker!

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar als ik appeltaart maak, heb ik regelmatig ruzie met het deeg. En ik geef toe, dat ligt helemaal aan mezelf. Want ik wil namelijk meestal een beetje te snel. Het deeg is dan dus nog te warm en scheurt aan alle kanten als ik het in de vorm wil doen. Ik weet dat het beter is om het even weg te leggen in de koelkast, dan kan het even rusten en wordt het weer wat steviger. Maar ja, die appeltaart wil ik nu maken!

Het werd dus hoog tijd voor een makkelijk én relatief snel appeltaart recept. En ik kan je vertellen, dat heb ik gevonden hoor! Deze overheerlijke appeltaart die ik zojuist uit de oven heb gehaald is hier in huis in no-time op. Super makkelijk te maken en ook erg geschikt om er zelf je eigen draai aan te geven. Geen gedoe met deeg en rasters en koelen en meer van dat soort gedoe. Als je een beetje snel kunt schillen, zet je in een uur een lekker appeltaartje op tafel.

Ik heb deze appeltaart met hazelnoten gemaakt, maar je kunt natuurijk ook voor andere noten of een combinatie kiezen. Daarnaast kun je de vulling van appel ook aanvullen met cranberries, rozijnen of kleine stukjes peer. De variaties zijn eindeloos. Geniet van de heerlijke geur en smaak van appeltaart, zonder geknoei met deeg!

En als je een slowcooker tot je beschikking hebt dan vind je op mijn blog ook nog een recept voor een slowcooker appeltaart dessert, een cobbler. Zo kun je dus de hele dag smullen!

Hét recept voor makkelijke appeltaart

Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

50

minuten
Totale tijd

1

uur 

Maak in een uurtje een heerlijke appeltaart.

Ingrediënten

  • 3 Elstar appels

  • 200 gram suiker

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 125 gram roomboter

  • 1 ei

  • 75 gram hazelnoten, gehakt

  • 2 eetlepels gemalen kaneel

  • 1 theelepel citroenrasp

  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appel en haal het klokhuis er uit. Snijd de appel in partjes en daarna in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Doe de appel in een grote kom. Voeg hier de suiker en het zelfrijzend bakmeel bij en de rest van de ingrediënten. Roer even goed door.
  • Laat de boter in een pannetje of in de magnetron smelten. Klop het ei door de boter en voeg dit samen toe aan het appelmengsel. Roer alles door elkaar totdat je een samenhangend geheel hebt.
  • Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bakpapier en schep het mengsel er in. Strijk glad en zet het in de oven.
  • Na ongeveer 50 minuten is je appeltaart klaar. Check even of een saté prikker er schoon uit komt anders laat je de schaal nog even langer in de oven staan.
Makkelijke appeltaart

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer