Italiaanse tomatensoep uit de Slowcooker

door Esther
Italiaanse tomatensoep

De slowcooker (of crockpot) vind ik ideaal om verschillende gerechten te maken. Meestal zijn dat stoofschotels of bijvoorbeeld deze heerlijke linzen chili, maar ook een cheesecake of zelfs een appeltaartdessert tover ik er uit. Nu was het echter tijd voor deze heerlijke Italiaanse tomatensoep.

Ik had nog niet eerder een soep gemaakt in de slowcooker, dus dat werd hoog tijd! Deze Italiaanse maaltijdsoep heeft ongelooflijk veel smaak en is super makkelijk te maken. Doordat de soep 6-8 uur in de slowcooker staat te pruttelen, kunnen alle smaken zich goed ontwikkelen en wordt hij extra lekker.

In deze Italiaanse tomatensoep gaan zowel verse tomaten als tomatensaus en pastasaus. Ik heb gekozen voor een pastasaus met basilicum, maar je kunt natuurlijk elke smaak kiezen die je lekker vindt. Ik ben nu eenmaal dol op basilicum. De pasta in de soep vervangt vermicelli en ook hiervoor ben je vrij om je eigen keuze te maken en kun je elke kleine pastasoort nemen.

Dit is de ideale maaltijdsoep: veel smaak en door de pasta en kip vult hij goed, maar is hij niet té zwaar. Toch liever een minder gevulde soep? Dan is dit basisrecept voor tomatensoep precies waar je naar op zoek bent.

Geniet van deze heerlijke soep samen met je familie of vrienden.

Ingrediënten

Italiaanse tomatensoep uit de Slowcooker

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

5

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 350 gram kipdijfilet

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • ½ eetlepel uienpoeder

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • 250 ml tomatensaus

  • 500 gram roma tomaten

  • 1 liter kippenbouillon van 2 kippenbouillonblokjes

  • 1 pot spaghettisaus

  • 200 gram pasta, ik koos orecchiette

Bereiding

  • Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
  • Doe alles behalve de pasta in de slowcooker. Roer goed door, zet de slowcooker op Low en kook 6-8 uur.
  • Haal de kip uit de soep en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Doe de kip weer terug in de soep en voeg de pasta toe. Kook dit nog 15 tot 20 minuten op High. Check even of de pasta gaar is, anders kook je het nog een paar minuten langer. Breng op smaak met peper en indien nodig een beetje zout.
  • Serveer met wat stukjes mozzarella of voor een pittige twist geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Tips

  • Eet de soep met verse warme focaccia.
  • Wil je de soep wat pittiger maken? Snijd er dan een rood pepertje doorheen.
  • Deze soep is makkelijk vegetarisch te maken door de kip weg te laten of te vervangen door vega kipstukjes of tofu.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep
Italiaanse tomatensoep

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

Rachel Stals 2020-08-19 - 10:55

Hij is nu in de maak. Heel benieuwd naar de smaak.

Antwoord
Esther 2020-08-19 - 11:51

Succes en ik hoor graag wat je er van vond!

Antwoord
Marjon 2021-05-08 - 10:18

Heerlijke soep. Bedankt hiervoor, staat nu regelmatig op het menu

Antwoord
Esther 2021-05-08 - 17:21

Goed om te horen Marjon! Wij eten deze soep ook regelmatig.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]