Zelf sorbetijs maken vind ik superleuk om te doen. Vooral in de zomer, wanneer het warm is, kan ik elke dag wel een ijsje (of twee) eten. Dat is niet per sé gezond, maar dit fruitijs maakt het in elk geval een stuk gezonder.
Op het blog vind je al een ander superlekker recept voor ijs zonder een ijsmachine: mango en aardbei ijs. Dit was één van mijn eerste keren dat ik dit soort ijs maakte en ik was gelijk verkocht. Makkelijk, snel en ook nog eens zonder suiker of vet. Ideaal dus om bijna dagelijks te eten. Dit riep dus om nog meer recepten. En ziedaar, deze keer heb ik een recept voor ananasijs en bramenijs.
In het vorige ijsrecept heb ik yoghurt gebruikt, wat zorgt voor een wat romiger ijs. In onderstaand recept wordt dit niet gebruikt. Zo krijg je dus een heerlijk zacht sorbetijs. Ik voeg een klein beetje honing toe aan het ananasijs én wat limoensap. Dat geeft de smaak net wat extra’s, zonder dat je echt limoen proeft.
Voor het bramenijs heb ik wat meer honing gebruikt, omdat bramen van zichzelf niet zo ontzettend zoet zijn. Je kunt hier natuurlijk altijd in variëren als je wilt en zelfs de honing weglaten of vervangen door zoetstof.
Ik maak het mezelf makkelijk en koop pakjes of zakken ingevroren fruit bij de supermarkt. Dat scheelt een heleboel werk en is in veel gevallen goedkoper. Natuurlijk kun je ook vers fruit gebruiken, dit in stukjes snijden, kort blancheren en dan invriezen. Handig als je je slag hebt kunnen slaan op de markt, dan heb je altijd fruit op voorraad.
Heb je een keukenmachine met messen of een goede sterke hakmolen? Ga dan eens zelf sorbetijs maken van vers fruit. Die ijsmachine heb je helemaal niet nodig en wedden dat ijs uit de supermarkt hier niet tegenop kan!

