Pindakaas fudge

door Esther
pindakaas fudge

Fudge maken is niet zo moeilijk en op mijn blog vind je verschillende recepten voor fudge. Van een gewone chocolade fudge tot een heerlijke witte chocolade fudge en zelfs een kruidnotenfudge. Vooral in de
slowcooker gaat het erg makkelijk. Maar ik heb nu een nieuw recept voor je waar je je vingers bij zult
aflikken. Wat dacht je van een recept voor pindakaas fudge?

Het wordt steeds makkelijker om in Nederland kennis te maken met eten en drinken uit het
buitenland. Ik vin het altijd superleuk om nieuwe smaken te ontdekken en recepten uit te proberen.
Daar vind je dan ook regelmatig de resultaten van terug op dit blog! Maar ook het aanbod in de
winkels wordt steeds internationaler. Bepaalde producten die voorheen alleen in de toko te krijgen
waren, zitten nu in het standaard assortiment van de supermarkt.

Pindakaas fudge lijkt op Reeses Peanutbutter Cups

Qua snoep en snacks zie je vooral steeds meer Amerikaanse varianten in de winkels verschijnen.
Misschien heb je wel eens de Reeses Peanutbutter Cups geprobeerd? Een bakje van chocolade
gevuld met een soort pindakaas crème. Superlekker, als je van pindakaas houdt natuurlijk. Het recept
voor pindakaas fudge doet hier wel aan denken in elk geval.

Makkelijk fudge maken

Het maken van deze fudge is super makkelijk en je maakt gelijk een grote hoeveelheid. Erg leuk om te
verpakken in een mooie cellofaanzakje en uit te delen. Tenzij de rest van je gezin de voorraad al
soldaat gemaakt heeft natuurlijk…..Wil je minder maken dan halveer je eenvoudig het recept. Zorg er
dan wel voor dat je ook een kleinere vorm gebruikt, anders wordt je fudge wel erg plat.
Lijkt dit recept voor pindakaas fudge je wat? Snel beginnen, want de kans is groot dat je de 5 ingrediënten al in huis hebt!

Pindakaas fudge

0 van 0 stemmen
Porties

30

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

2

uren 
Totale tijd

2

uren 

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 275 gram 275 ongezouten roomboter

  • 275 gram 275 pindakaas

  • ¼ theelepel ¼ zout

  • 2 zakjes 2 vanillesuiker

  • 500 gram 500 poedersuiker

Bereiding

  • Vet een vorm van ongeveer 20×20 cm in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Laat dit aan de zijkant er over heen hangen.
  • Doe de roomboter met de pindakaas in een pan. Zet het op een middelhoog vuur, laat de boter en de pindakaas al roerende smelten en breng dit rustig aan de kook.
  • Voeg de zout en de vanillesuiker toe en roer door. Voeg dan de poedersuiker toe en roer ook dit er goed doorheen totdat er geen klontjes meer zijn.
  • Giet het mengsel in de vorm, strijk glad en dek af met vershoudfolie. Druk dit rustig op de fudge. Laat afkoelen op het aanrecht en zet dan minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Haal de uitgeharde fudge met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd in blokjes met een ingevet mes. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Pindakaas fudge
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]