Soep maken is een makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen en ook om restjes op te maken. De slowcooker is daarbij perfect om een heerlijke soep op tafel te zetten. Wat dacht je van een goed gevulde tomaten groentesoep?
Soep maken in de slowcooker is superhandig. Je doet alle ingrediënten er in, je zet hem aan en je hebt er geen omkijken meer naar. Er zijn mensen die vragen of je de slowcooker wel aan kunt zetten als je weg gaat of gaat werken bijvoorbeeld. Dat is dus precies waar dit apparaat voor bedoeld is. Er komt geen vuur aan te pas, hij wordt niet super heet en is er op gemaakt om in een aantal uur je gerecht klaar te maken. Perfect dus als je de hele dag gewerkt hebt, want je komt ’s avonds thuis en je hoeft alleen nog maar aan te schuiven!
Gevulde tomaten groentesoep uit de slowcooker
Deze gevulde tomaten groentesoep is met recht een maaltijdsoep te noemen. Uiteraard bomvol groenten zoals tomaat, aardappel, wortel, ui en bleekselderij, maar ook nog eens een klein blikje witte bonen in tomatensaus. Daarnaast vind je gerookte spekreepjes terug en plakjes worst. Serveer hier een lekker stuk brood bij en je hebt een complete maaltijd voor elkaar.
Restjes groenten verwerken
Zoals eerder gezegd is soep het ideale gerecht om restjes te verwerken. Een paprika over? Prima om in deze soep mee te koken. Wat stukjes pompoen? Gooi er maar bij. Toevallig geen wortel in huis? Dan laat je die weg of vervang je deze door wat anders. Door te variëren met groenten verandert de smaak van de soep natuurlijk, maar dat is juist leuk vind ik.
Maak deze heerlijke gevulde tomaten groentesoep uit de slowcooker en je hebt een paar uur later een maaltijdsoep waar je ú tegen zegt.

2 reacties
Ik heb verse worst voor in deze soep. Moet ik die eerst aanbakken of doe ik die er zo in? En is 45 minuten voor het einde dan lang genoeg of geldt dat voor gegaarde worst?
Dat is geen probleem hoor. Omdat de soep al heet is, is die 45 minuten zeker lang genoeg om de worst te garen.