De slowcooker, of in mijn geval de Crockpot Express pot, is zo’n apparaat in de keuken dat je keer op keer uit de brand helpt. ’s Morgens gooi je alle ingrediënten er in en ’s avonds kom je thuis en kun je direct aan tafel schuiven. Hij leent zich uitstekend voor stoofgerechten met rundvlees, maar ook deze slowcooker balsamico kip met groenten is heerlijk.
Het voordeel van dit soort gerechten is dat je van te voren alles kunt invriezen, waarna je het totale ingevroren pakket in één keer kunt bereiden in de slowcooker. Ideaal dus als je van mealprepping houdt. Op die manier kun je op één dag alle ingrediënten voor verschillende maaltijden snijden en verpakken. Dat scheelt je veel tijd en vaak ook geld, tel uit je winst.
Hoewel de heren hier in huis niet per definitie fan zijn van balsamico azijn (ik wel, lekker juist!), vonden ze deze combinatie met de kip en groenten wél erg lekker. De smaken combineren goed, waardoor er niet één smaak overheerst. En even een geheimpje tussen ons: ik heb ze ook niet verteld dat er zoete aardappel in verwerkt zat! Door de lange tijd in de slowcooker vind je daar niks meer van terug en zorgt het voor binding van het gerecht. Ssst, niet verder vertellen.
Deze slowcooker balasamico kip met groenten is verrassend lekker en super makkelijk te maken. En zo eet je stiekem een heleboel groenten zonder dat je er erg in hebt. Makkelijker kan ik het je niet maken!

2 reacties
Hoi,
Is het eerder 6 uurof 8 uur? Ik heb net een slowcooker en kan het niet inschatten.
Hai Linda,
je kunt altijd na 6 uur even testen. Is het nog niet klaar dan doe je er nog een uur of twee uur bij. Wil je dit voor de eerste keer maken als je zelf op je werk bent, dan zou ik sowieso 8 uur aanhouden. Het enige dat dan mis kan gaan is dat de groenten wat te gaar zijn. Dan weet je dat voor de volgende keer.