Makkelijk aardappelsalade recept

door Esther
aardappelsalade

Er zijn een aantal recepten die altijd weer van pas komen. Dit aardappelsalade recept is er zo eentje. Super makkelijk om te maken (net als mijn eiersalade trouwens) en ideaal voor bij de barbecue of bij de borrel. Daarnaast kun je hierin ook eenvoudig restjes verwerken van het één of ander.

De sleutel voor een lekkere aardappelsalade is in de eerste plaats natuurlijk de aardappel zelf. Kies altijd voor een vastkokende aardappel. Kruimige aardappelen behouden niet hun vorm en doen het dus niet goed in een salade. Daarnaast is het belangrijk om de aardappelen nét gaar te koken. Ook dit helpt om de vorm goed vast te houden.

Ik geef je hieronder mijn aardappelsalade recept, maar zoals ik al eerder zei, je kunt hierin allerlei restjes verwerken en er een eigen draai aan geven. Ik doe er frisse augurkjes in, maar als je die niet in huis hebt kun je er ook komkommer doorheen doen met een beetje azijn. Als je nog een hardgekookt ei over hebt zou je de ook deze in de salade kunnen verwerken. En zo zijn er vast nog veel meer ideeën te bedenken.

Ben je dus op zoek naar een lekkere salade die het goed doet op zowel de barbecue als bij de borrel? Dan is deze aardappelsalade je beste vriend. Hoe maak jij je aardappelsalade?

Aardappel salade

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

18

minuten
Totale tijd

28

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 5 vastkokende aardappels

  • 125 gram hamblokjes

  • 4 lenteuitjes

  • 5 kleine augurkjes

  • 1 bekertje sour cream (125 gram)

  • 200 ml mayonaise

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  • peper en zout

Bereiding

  • Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 18 minuten nèt gaar.
  • Laat de aardappels afkoelen en snijd ze daarna in kleine blokjes.
  • Snijd de augurkjes fijn en de lenteuitjes in ringetjes en doe dit in een schaal met de aardappelblokjes en de hamblokjes.
  • Knip de peterselie er boven en roer dit met de sour cream en mayonaise er goed doorheen.
  • Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Eet smakelijk!

Tips

  • Je kunt de hamblokjes ook vervangen door bacon. Bak dit dan eerst uit en laat het dan op een keukenpapiertje afkoelen.
  • Voeg wat bieslook toe voor een wat pittiger aardappelsalade

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

aardappelsalade
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]