Kerstpakket koken: 3 recepten met tonijn

door Esther
tonijnsalade

Heb jij dit jaar ook een kerstpakket gekregen van je werkgever? Tien tegen één dat er een blikje tonijn in zat! In die van mij in elk geval wel. En nu moet ik zeggen dat we hier wel raad weten met zo’n blikje hoor. Voor ik het weet heeft mijn oudste zoon dit al op een broodje gedaan met wat sla en mayonaise. Maar mocht je nou geen idee hebben wat je er mee kunt maken, dan help ik je een beetje op weg met deze 3 superlekkere recepten met tonijn uit blik.

Ik vind het altijd handig om één of twee blikjes tonijn op voorraad te hebben. Je kunt er zo veel dingen mee maken, dat je op dagen met weinig inspiratie alleen even in de voorraadkast hoeft te duiken en wat bij elkaar hoeft te sprokkelen. Om te beginnen kun je aan de slag met een risotto met tonijn. Zacht van smaak en textuur, maakt dat dit lekker weg eet. Meestal maak ik risotto met champignons of deze risotto met kip en prei, maar onderstaand recept met tonijn is ook om van te smullen.

Geen zin in warm eten? Maak dan een lekkere lunch salade met tonijn. Het tweede recept is een soort van salade niçoise en heb ik kleurrijke tonijnsalade met mais genoemd. Voedzaam, vol met groenten en gezonde tonijn en ei. Dat wordt smullen tijdens de lunch!

Natuurlijk mag ook het recept voor pasta met tonijn niet ontbreken. Deze keer geen rode pastasaus, maar een frisse twist met doperwtjes. Zo zet je eens wat anders op tafel.

Als met deze 3 recepten met tonijn je nog niet weet wat je met dat blikje aan moet, doe dan net zoals mijn oudste zoon: gewoon lekker op een broodje!

tonijnsalade

Lekkere makkelijke én gezonde lunch:

Kleurrijke tonijnsalade met mais

tonijn pasta

Pasta, maar dan anders!

Pasta met tonijn en doperwtjes

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]