Doe jij deze maand ook mee met de Veggiechallenge? Een maand lang zo veel mogelijk vegetarisch of misschien zelfs vegan eten. Ik probeer sowieso al steeds vaker en meer vegetarisch te eten en kies ook steeds vaker voor plantaardige variaties op zuivel. ‘s Ochtends dus regelmatig sojayoghurt met muesli en als lunch deze salade met peer en champignon heerlijk!
Dit is echt zo’n salade die het goed doet in de herfst en de winter. Pittige sla met lauwwarme gebakken champignons met knoflook en ui en partjes Doyenne du Comice peren. Ik kies bewust voor deze soort peren, want ze zijn zo lekker zoet, zacht en sappig als ze rijp zijn. Perfect om te verwerken in een salade.
Een andere lekkere lunchsalade die ik wel eens maak, is een variatie op de salade niçoise. Hier zit wel tonijn in, dus officieel is deze salade niet vegetarisch.
Als je dus eens wat anders wilt eten tijdens de lunch, kies dan eens voor een lekkere groene salade met peer en champignon.