Kleurrijke tonijnsalade met mais

door Esther
tonijnsalade

Salade niçoise is wereldwijd bekend en ik maakte mijn eigen variatie hierop voor een lekkere lunch. Meestal lunch ik met een broodje, net zoals de meeste Nederlanders en een tosti wordt hier ook regelmatig gegeten. Maar soms heb ik zin in wat meer groente en dan is deze tonijnsalade een uitkomst.

Salade niçoise komt oorspronkelijk uit, je raadt het al, de Franse stad Nice. Het bijzondere is dat deze salade niet volgens een vast recept gemaakt wordt. Maar vaste ingrediënten die je eigenlijk altijd wel terugvindt zijn vis, ei en sla. En waar de ene kok zweert bij de toevoeging van kappertjes en sperziebonen, en de andere houdt het bij ansjovis en artisjokken. Hierdoor leent deze salade zich uitstekend voor het opmaken van restjes in je koelkast of voorraadkast.

Zo had ik nog een klein blokje mais over en een stukje komkommer, dus deze heb ik gebruikt. Samen met wat smaakvolle tomaatjes werd mijn salade steeds kleurrijker. En zeg nou zelf, dit is toch gewoon een feestje op je bord?

Kijk dus eens in je voorraadkast en combineer verschillende groentes en tonijn en maak deze kleurrijke tonijnsalade voor je volgende lunch

Kleurrijke tonijnsalade met mais

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijdminuten
Totale tijd

5

minuten

Ingrediënten

  • 50 gram rucola sla mix

  • 1 klein blikje tonijn op olie

  • 1 klein blikje mais

  • stukje komkommer

  • cherry of rivolo tomaatjes

  • 1 ei

  • 1 bosuitje

  • scheutje olijfolie

  • scheutje balsamico azijn

  • peper

  • Fijngeknipte peterselie

  • Optioneel: handje salade booster (Lidl)

Bereiding

  • Giet de tonijn en de maïskorrels af.
  • Kook het ei hard of halfzacht, net wat je voorkeur is. Snijd daarna in vieren.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer in dunne plakjes. Snijd ook de bosui in dunne ringetjes.
  • Mix een scheutje olijfolie met een scheutje balsamico zijn en een flinke snuf peper.
  • Doe de sla in een kom, voeg de tonijn en de maïskorrels toe. Leg de tomaatjes en de komkommer er over heen.
  • Druppel de dressing er over en bestrooi met de bosuitjes, een beetje fijngeknipte peterselie en eventueel de saladebooster. Leg als laatste het ei er bovenop. Eet smakelijk!

Tips

  • Ook lekker met wat zwarte olijven
  • Voor wat extra pit voeg je wat fijngesneden augurk toe
  • Wil je een romiger dressing, dan kies je voor mayonaise in plaats van olijfolie.
tonijnsalade

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer