Salade niçoise is wereldwijd bekend en ik maakte mijn eigen variatie hierop voor een lekkere lunch. Meestal lunch ik met een broodje, net zoals de meeste Nederlanders en een tosti wordt hier ook regelmatig gegeten. Maar soms heb ik zin in wat meer groente en dan is deze tonijnsalade een uitkomst.
Salade niçoise komt oorspronkelijk uit, je raadt het al, de Franse stad Nice. Het bijzondere is dat deze salade niet volgens een vast recept gemaakt wordt. Maar vaste ingrediënten die je eigenlijk altijd wel terugvindt zijn vis, ei en sla. En waar de ene kok zweert bij de toevoeging van kappertjes en sperziebonen, en de andere houdt het bij ansjovis en artisjokken. Hierdoor leent deze salade zich uitstekend voor het opmaken van restjes in je koelkast of voorraadkast.
Zo had ik nog een klein blokje mais over en een stukje komkommer, dus deze heb ik gebruikt. Samen met wat smaakvolle tomaatjes werd mijn salade steeds kleurrijker. En zeg nou zelf, dit is toch gewoon een feestje op je bord?
Kijk dus eens in je voorraadkast en combineer verschillende groentes en tonijn en maak deze kleurrijke tonijnsalade voor je volgende lunch
