De Mexicaanse keuken wordt steeds populairder in Nederland en dat merk je aan het grote assortiment Mexicaanse productend at je in de supermarkt kunt vinden. Vaak kiezen mensen dan voor burrito’s of tortilla’s, maar deze keer heb ik gekozen voor dit Albondigas recept.
Albondigas zijn kleine Mexicaanse gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. En met pittig bedoel ik in dit geval niet per sé scherp, maar wel vol smaak! In de tomatensaus heb ik een rood pepertje, maar in Mexico kiezen ze ook vaak voor chipotle pepertjes uit blik. Je zou deze misschien in de toko kunnen vinden, maar in de supermarkt ben ik ze nog niet tegengekomen. Vandaar dus de keuze voor een rood pepertje.
Door zowel gebruik te maken van verse tomaten, tomaten uit blik als tomatenpuree, krijg je een heerlijke volle en rijke tomatensaus. Zorg ervoor dat je deze goed zeeft en niet te snel stopt. Zonde om veel pulp weg te gooien, terwijl er nog zoveel saus van gemaakt kan worden toch? Als je het jezelf nog wat makkelijker wil maken, kun je ook gebruik maken van een passeerzeef, dat scheelt je veel roerwerk in elk geval.
Wij aten deze albondigas met een frisse salade, rijst en wat nacho’s, maar je kunt dit natuurlijk ook serveren met bonen, mais en tortilla’s. Ik kan me zelfs voorstellen dat dit heerlijk is over de pasta, hoewel dat dan eerder Italiaans dan Mexicaans is. Overigens heb ik ook een heerlijk recept voor Italiaanse gehaktballetjes met kaas. En wanneer je de albondigas nog wat kleiner maakt, misstaan ze ook niet op de borreltafel. Variaties genoeg dus!
Met dit albondigas recept zet je eens wat anders uit de Mexicaanse keuken op tafel. Hoe ga jij deze Mexicaanse gehaktballetjes eten?

