Pastasalade met gerookte kip en abrikoos

door Esther
Pastasalade met gerookte kip en abrikoos

Een pastasalade maken kan op veel verschillende manieren. Het leent zich dan ook uitstekend om mee te experimenteren. Persoonlijk vind ik dat dat prima gelukt is met dit recept voor pastasalade met gerookte kip en abrikoos.

Pastasalade is een ideaal gerecht om te maken als lunch. Het wordt koud gegeten en je kunt het al van te voren maken. Wel bewaren in de koelkast, dan bederft er niks. Als je je standaard boterham eens een keer wilt vervangen, dan is een dit een prima alternatief. Ook tijdens een barbecue of brunch kun je trouwens uitstekend een pastasalade serveren.

Is pastasalade gezond?

Zoals je hier al leest eet je zo’n salade als lunchgerecht of bij de BBQ. Afhankelijk van de ingrediënten die je kiest is deze salade meer of minder gezond. Veel saus en kaas? Dan is hij automatisch wat vetter en minder gezond. Kies je voor volkoren pasta en minder saus, dan maak je de salade al weer gezonder. Maar het belangrijkste is wel, dat deze salade niet te vergelijken is met een salade van alleen sla, tomaat en komkommer. De pasta heeft natuurlijk wat koolhydraten en ook calorieën. Helemaal niet slecht, zeker niet als je je lunch boterhammen vervangt door pastasalade. Maar wel goed om erop te letten dat je dan niet een bord vol opschept.

Een ander recept voor pastasalade met gerookte kip

Even een keer geen Italiaanse pasta salade met pesto en mozzarella, maar juist een hele andere kant op. Ik heb  gekozen voor gerookte kip in combinatie met het zoete van abrikoos. Een prima smaakcombinatie, zeker omdat pasta van zichzelf weinig smaak heeft. De dressing van mayonaise, zure room en kerrie maakt deze salade helemaal af.

Toe aan variatie? Vervang je lunch dan eens voor deze heerlijke pastasalade met gerookte kip en abrikoos en verras je zelf!

Pastasalade met abrikoos en gerookte kip

0 van 0 stemmen
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten

Ingrediënten

  • 100 gram macaroni, zoals fusilli

  • 1 ½ eetlepel mayonaise

  • 1 ½ eetlepel zure room

  • 1 eetlepel abrikozenjam

  • ½ theelepel kerriepoeder

  • ½ eetlepel citroensap

  • 10 stuks gedroogde abrikozen

  • 10 cherrytomaatjes

  • ¼ komkommer

  • 100 gram gekookte kip

  • 1 lente-ui

  • 3 takjes peterselie

  • peper

Bereiding

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat het afkoelen onder koud stromend water.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de gerookte kip in reepjes. Snijd ook de lente-ui in kleine stukjes.
  • Roer de mayonaise, zure room, abrikozenjam, kerriepoeder en citroensap goed door elkaar tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Roer de afgekoelde macaroni en overige ingrediënten goed door de dressing. Knip de peterselie boven de salade fijn. Eet smakelijk!

Tips

  • Dit recept is prima van te voren te maken en te bewaren in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Pastasalade met gerookte kip en abrikoos
Pastasalade met gerookte kip en abrikoos
Pinterest Pastasalade met gerookte kip en abrikoos
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]