Kwarkbol recept: lekker snel op de brunch tafel!

door Esther
Kwarkbol

Een tijdje terug was ik tussen mijn kookboeken en recepten aan het rommelen. Je kent dat vast wel, je bewaart allerlei receptjes uit tijdschriften of je schrijft ze op. Zo kwam ik op een briefje dit kwarkbol recept tegen. En dan denk je bij jezelf: waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?!

Dus dezelfde week nog aan de slag met dit lekkere broodje. En ik kan je vertellen: hij is superlekker! Het voordeel van deze kwarkbol is dat je geen gist gebruikt om het te laten rijzen. En dat betekent dat je supersnel klaar bent. In een uurtje zet je hem al op tafel. In dit geval doen bakpoeder en baking soda hun werk in de oven. Een ideaal broodje dus om tijdens een brunch op tafel te zetten.

Besmeer dit rozijnenbrood met een beetje roomboter en geniet van de knapperige korst. Als je wilt kun je als je de kwarkbol gaat bakken ook wat nootjes er doorheen doen. Hazelnoten zijn dan een goede keuze.

Een klein nadeel: deze kwakbol is vers het lekkerste. Een dag later is hij wat aan de droge kant. Maar ik weet zeker dat dit broodje het geen dag uithoudt!

Dit kwarkbol recept is ideaal voor de feestdag zoals pasen of kerst. je zet makkelijk en snel een superlekker rozijnenbrood op tafel. Heb je je handen vrij om andere lekkere dingen te maken zoals deze Nutella wentelteefjes bijvoorbeeld.

Kwarkbol

Porties

8

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

45

minuten
Totale tijd

55

minuten

Ingrediënten

  • 250 g magere kwark

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 snufje zout

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 7 g bakpoeder

  • 8 g baking soda

  • 250 g bloem

  • 150 g rozijnen

  • 3 eetlepels melk

  • 2 eetlepels suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde springvorm van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Doe de kwark, zonnebloemolie, eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Meng het bakpoeder, baking soda en de bloem in een andere kom en voeg het daarna toe aan het kwarkmengsel. Roer goed door elkaar.
  • Roer als laatste de rozijnen door het beslag.
  • Schep het beslag in de springvorm en verdeel het een beetje.
  • Bak de kwarkbol zo’n 40 minuten in de oven. Bestrijk de bol na 10 minuten met de melk en bestrooi met de suiker. Schuif daarna terug in de oven.
Kwarkbol
Kwarkbol

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer