Een tijdje terug was ik tussen mijn kookboeken en recepten aan het rommelen. Je kent dat vast wel, je bewaart allerlei receptjes uit tijdschriften of je schrijft ze op. Zo kwam ik op een briefje dit kwarkbol recept tegen. En dan denk je bij jezelf: waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?!
Dus dezelfde week nog aan de slag met dit lekkere broodje. En ik kan je vertellen: hij is heerlijk! Het voordeel van deze kwarkbol is dat je geen gist gebruikt om het te laten rijzen. En dat betekent dat je supersnel klaar bent. In een uurtje zet je hem al op tafel. In dit geval doen bakpoeder en baking soda hun werk in de oven. Een ideaal broodje dus om tijdens een brunch te serveren.
Besmeer dit rozijnenbrood met een beetje roomboter en geniet van de knapperige korst. Als je wilt kun je als je de kwarkbol gaat bakken ook wat nootjes er doorheen doen. Hazelnoten zijn dan een goede keuze.
Een klein nadeel: deze kwarkbol is vers het lekkerste. Een dag later is hij wat aan de droge kant. Maar ik weet zeker dat dit broodje het geen dag uithoudt!
Dit kwarkbol recept is ideaal voor de feestdag zoals pasen of kerst. Je zet makkelijk en snel een superlekker rozijnenbrood op tafel. Heb je je handen vrij om andere lekkere dingen te maken zoals deze Nutella wentelteefjes bijvoorbeeld.

