De bedenker van Nutella, Michele Ferrero (89), is in 2015 overleden. Triest nieuws natuurlijk voor de familie, maar gelukkig heeft hij, in tegenstelling tot zijn broer, een respectabele leeftijd mogen bereiken. Zijn ouders gingen in de Tweede Wereldoorlog hazelnotenpasta maken in hun patisserie, omdat er weinig chocolade voor handen was. En het inmiddels wereldberoemde familierecept is de basis voor dit Nutella ontbijt recept waar je je vingers bij aflikt.
Overigens komen er nog meer bekende merken uit de koker van Ferrero: Mon Chérie, Kinder Chocolade, Tic Tac en natuurlijk Ferrero Rocher. Blijkbaar doen deze merken het behoorlijk goed, want met ruim 20 miljard euro was Ferrero waarschijnlijk de rijkste Italiaan. De familie leeft volgens het motto: ”werken, scheppen en geven”. Volgens de Italiaanse media uitte dat laatste zich in geld voor liefdadigheid en goede arbeidsvoorwaarden voor werknemers.
Maar goed terug naar de Nutella dus. Ik heb hier een recept voor je met dit heerlijke goedje, dus geen boterhammen met pasta meer in de lunchbox, maar dit Nutella ontbijt recept maken als verrassing bij het ontbijt of brunch! Een ander recept dat het ook ontzettend goed doet bij een ontbijt of brunch zijn deze cinnamon rolls. Ook het proberen waard als je toch in de keuken staat.
Een heerlijk Nutella ontbijt- of brunchrecept
6
porties10
minuten12
minuten22
minutenIngrediënten
6 plakjes vers wit casino brood, zonder korst
½ bakje aardbeien, in kleine blokjes
4½ eetlepel Nutella (of andere chocoladepasta)
¼ kopje witte basterdsuiker
1 eetlepel boter
1 ei
2 eetlepels melk
Snufje zout
Bereiding
- Meng het ei, melk en zout in een kom en giet het in een diep bord.
- Doe de suiker op een klein bord.
- Gebruik een deegroller om het brood plat te rollen. Zo kun je ze makkelijker oprollen (en blijven ze opgerold).
- Smeer op elk sneetje brood ongeveer ¾ eetlepel Nutella.
- Verspreid de aardbeien langs de onderkant van elk stukje brood.
- Rol het brood nu op, de Nutella zorgt dat deze dichtgeplakt blijft.
- Smelt de boter in de pan op matig hoog vuur.
- Rol elke broodrol door het eimengsel en schud overtollig ei er af. Leg de rol dan in de pan. Herhaal met de rest van de rollen.
- Bak ongeveer 4 minuten tot elke kant goudbruin is, draai elke minuut.
- Haal uit de pan en rol het direct door de suiker.
- Serveer direct, terwijl ze nog warm zijn.
Bron: Recipetin eats