Witte chocoladefudge uit de slowcooker

door Esther
Witte chocolade fudge

Als je mijn blog al een tijdje volgt, dan heb je vast de zachte chocolade fudge uit de slowcooker voorbij zien komen. Dit was op basis van gewone melkchocolade. Maar met witte chocolade had ik het nog niet uitgeprobeerd. Dus het werd hoog tijd voor witte chocoladefudge uit de slowcooker!

Witte chocolade werkt altijd wat lastiger dan gewone melkchocolade of pure chocolade. Het smelten gaat vaak te snel waardoor je een korrelige niet te verwerken massa overhoudt. Dat is me meerdere keren overkomen en kan knap frustrerend zijn. Bij het maken van fudge in de slowcooker loop je niet tegen dit probleem aan. Je smelt de witte chocolade eigenlijk in de gecondenseerde melk. Als je zorgt dat je regelmatig even roert kan er eigenlijk niks mis gaan.

Je kunt de witte chocolade fudge natuurklijk prima zo, zonder extra’s eten, dan is hij al superlekker. Ik koos er voor om nog wat extra’s toe te voegen. Nootjes werken altijd erg goed bij fudge. Het zachte in combinatie met het knapperige is een match made in heaven! Ik vond het groene van de pistachenootjes erg lekker combineren met het witte van de chocolade. En het gevriesdroogde rode fruit maakte het plaatje af. En niet alleen het plaatje, ook qua smaak is dit superlekker. De witte chocoladefudge is zoet en het gevriesdroogde rode fruit (frambozen, aardbeien en kersen) geven ook een frisse twist.

Wij hebben erg genoten in elk geval en deze lekkernij heeft niet lang bij ons in de koelkast gestaan.

Witte chocoladefudge uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Porties

40

porties
Voorbereidingstijd

0

minuten
Kooktijd

45

minuten
Totale tijd

4

uren 

45

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 400 gram white chocolate

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 100 gram poedersuiker

  • Pistachenootjes (ongezouten), naar smaak

  • Gevriesdroogde aardbeien en frambozen

Bereiding

  • Doe de witte chocolade met de gecondenseerde melk in de slowcooker. Zet deze op high en laat de deksel er af.
  • Laat de witte chocolade in de gecondenseerde melk smelten. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Roer elke 5 minuten even door.
  • Als je een mooie gladde massa hebt, roer je de poedersuiker er door. Stort de warme fudge in een met bakpapier beklede schaal of bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm.
  • Hak de pistachenootjes klein en strooi de stukjes over de fudge en druk ze er een beetje in. Doe het zelfde met het gevriesdroogde fruit. Knijp dit in je handen wat kleiner.
  • Zet in de koelkast en laat zeker 4 uur opstijven voordat je het in blokjes snijdt. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Witte chocolade fudge
Witte chocolade fudge
Pinterest Post witte chocolade fudge uit de slowcooker
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]