Als je mijn blog al een tijdje volgt, dan heb je vast de zachte chocolade fudge uit de slowcooker voorbij zien komen. Dit was op basis van gewone melkchocolade. Maar met witte chocolade had ik het nog niet uitgeprobeerd. Dus het werd hoog tijd voor witte chocoladefudge uit de slowcooker!
Witte chocolade werkt altijd wat lastiger dan gewone melkchocolade of pure chocolade. Het smelten gaat vaak te snel waardoor je een korrelige niet te verwerken massa overhoudt. Dat is me meerdere keren overkomen en kan knap frustrerend zijn. Bij het maken van fudge in de slowcooker loop je niet tegen dit probleem aan. Je smelt de witte chocolade eigenlijk in de gecondenseerde melk. Als je zorgt dat je regelmatig even roert kan er eigenlijk niks mis gaan.
Je kunt de witte chocolade fudge natuurklijk prima zo, zonder extra’s eten, dan is hij al superlekker. Ik koos er voor om nog wat extra’s toe te voegen. Nootjes werken altijd erg goed bij fudge. Het zachte in combinatie met het knapperige is een match made in heaven! Ik vond het groene van de pistachenootjes erg lekker combineren met het witte van de chocolade. En het gevriesdroogde rode fruit maakte het plaatje af. En niet alleen het plaatje, ook qua smaak is dit superlekker. De witte chocoladefudge is zoet en het gevriesdroogde rode fruit (frambozen, aardbeien en kersen) geven ook een frisse twist.
Wij hebben erg genoten in elk geval en deze lekkernij heeft niet lang bij ons in de koelkast gestaan.

