Het was weer tijd voor een lekker hartig gerecht uit de slowcooker. En aangezien veel mensen dol zijn op stoofschotels heb ik een heerlijke slowcooker rundvlees stoofschotel gemaakt.
De reden waarom stoofschotels zo goed werken in de slowcooker, zeker die met rundvlees, heeft alles te maken met de temperatuur. Je kunt stoofschotels prima op het fornuis bereiden en zelfs in de oven. Vaak is de temperatuur dan echter net te hoog, waardoor het resultaat kan tegenvallen. Daarnaast kun je niet even weg om boodschappen te doen of zo, ik laat in elk geval niks op het fornuis staan als ik niet thuis ben!
De slowcooker kun je ‘s morgens aanzetten, zonder gevaar voor aanbranden of andere enge dingen. Bovendien ben je altijd verzekerd van een constante temperatuur die je stoofschotel net tegen de kook aan houdt. Dit langzame garen van het rundvlees zorgt voor heerlijk mals vlees waarbij de smaken die je gebruikt goed in het gerecht zijn getrokken. Zo’n slowcooker is dus bij uitstek geschikt voor gerechten die je oma vroeger maakte op een petroleumstelletje. Dit stond dan de hele dag zachtjes te sudderen om ‘s avonds met het hele gezin van te genieten. Gelukkig is de slowcooker een stuk veiliger dan dat petroleumstelletje…
Deze slowcooker rundvlees stoofschotel is lekker hartig en doordat er al groenten in verwerkt zitten, is een frisse salade ernaast het enige wat je nodig hebt. Ik had nog wat restjes doperwten, wortel en mais in de vriezer, maar voel je vrij om hierin te variëren. Sperzieboontjes werken ook erg goed bijvoorbeeld.
Heb je zin in zo’n echte rundvlees stoofschotel waar je wel twee keer van wilt opscheppen? Dan zou ik zeker dit recept een keer proberen! Enne ben je op zoek naar een basisrecept met of zonder slowcooker? Maak dan dit heerlijke zachte stoofvlees.


2 reacties
Waar gaat de aardappel er bij? Staat niet in het recept….voor de rest klinkt het lekker
Hai Anne, dank voor je opmerkzaamheid. Ik heb het recept gelijk aangepast. Het is superlekker, dus zeker het proberen waard.