Slowcooker rundvlees stoofschotel

door Esther
Slowcooker rundvlees stoofschotel

Het was weer tijd voor een lekker hartig gerecht uit de slowcooker. En aangezien veel mensen dol zijn op stoofschotels heb ik een heerlijke slowcooker rundvlees stoofschotel gemaakt.

De reden waarom stoofschotels zo goed werken in de slowcooker, zeker die met rundvlees, heeft alles te maken met de temperatuur. Je kunt stoofschotels prima op het fornuis bereiden en zelfs in de oven. Vaak is de temperatuur dan echter net te hoog, waardoor het resultaat kan tegenvallen. Daarnaast kun je niet even weg om boodschappen te doen of zo, ik laat in elk geval niks op het fornuis staan als ik niet thuis ben!

De slowcooker kun je ‘s morgens aanzetten, zonder gevaar voor aanbranden of andere enge dingen. Bovendien ben je altijd verzekerd van een constante temperatuur die je stoofschotel net tegen de kook aan houdt. Dit langzame garen van het rundvlees zorgt voor heerlijk mals vlees waarbij de smaken die je gebruikt goed in het gerecht zijn getrokken. Zo’n slowcooker is dus bij uitstek geschikt voor gerechten die je oma vroeger maakte op een petroleumstelletje. Dit stond dan de hele dag zachtjes te sudderen om ‘s avonds met het hele gezin van te genieten. Gelukkig is de slowcooker een stuk veiliger dan dat petroleumstelletje…

Deze slowcooker rundvlees stoofschotel is lekker hartig en doordat er al groenten in verwerkt zitten, is een frisse salade ernaast het enige wat je nodig hebt. Ik had nog wat restjes doperwten, wortel en mais in de vriezer, maar voel je vrij om hierin te variëren. Sperzieboontjes werken ook erg goed bijvoorbeeld.

Heb je zin in zo’n echte rundvlees stoofschotel waar je wel twee keer van wilt opscheppen? Dan zou ik zeker dit recept een keer proberen! Enne ben je op zoek naar een basisrecept met of zonder slowcooker? Maak dan dit heerlijke zachte stoofvlees.

Slowocooker rundvlees stoofschotel

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

uren 

40

minuten
Totale tijd

10

uren 

50

minuten

Ingrediënten

  • 500 gram runderriblappen

  • 4 grote aardappels

  • 1 blikje tomatenblokjes

  • 2 bouillonblokjes

  • 2 uien

  • 1 teentje knoflook

  • 450 gram diepvriesgroenten naar keuze

  • 1 eetlepel Worcestershiresauce

  • Peper en zout

  • 250 ml water

Bereiding

  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en was de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en peper. Braad het vlees aan en voeg daarna de uien en knoflook toe. Braad nog even mee.
  • Doe het vlees mengsel, de diepvriesgroenten, de tomatenblokjes, het water, de bouillonblokjes en Worcestershiresauce in de slowcooker.
  • Verwarm gedurende 6 tot 8 uur op LOW. Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout. Eventueel kun je daarna de stoofschotel nog wat binden met maizena. Eet smakelijk!
Slowcooker rundvlees stoofschotel
Slowcooker rundvlees stoofschotel

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer