Lekker lunch broodje: Rosbief met mosterd mayonaise

door Esther
Broodje rosbief met mosterdmayonaise_1

In Nederland lunchen we meestal met brood. Ook ik neem mijn volkoren (jawel, lekker gezond!) boterhammen mee naar mijn werk. En ook tijdens het thuiswerken wordt er toch al gauw een broodje gesmeerd. Maar wat houd je tegen om van dat broodje iets bijzonders te maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker lunch broodje rosbief met mosterdmayonaise?

Eerlijk is eerlijk, ik maak ook wel eens een heerlijke salade voor de lunch zoals deze tonijnsalade met mais. Maar ik vind dat gewoon niet zo handig om mee te nemen naar het werk. Ik doe het wel eens hoor, het is echter altijd weer een gedoe om dit op te eten achter mijn bureau. Een broodje is net even wat makkelijker.

Lekker lunch broodje

Ik heb mezelf echter voorgenomen om de broodjes voor de lunch wat vaker extra lekker te maken. Je weet wel, zo’n heerlijk knapperig broodje, rijkelijk belegd met allerlei extra’s die je bij de bistro om de hoek kunt krijgen. Want waarom kun je dat niet net zo goed voor jezelf maken? Zeker als je thuis werkt (en wie met een kantoorbaan doet dat in deze bijzondere tijd niet?) heb je de ingrediënten in je koelkast voor het grijpen.

Rosbief

Eén van mijn favoriete soorten beleg is rosbief. Toen ik zwanger was van mijn twee zoons was het natuurlijk niet goed om bijvoorbeeld alcohol te drinken, rauwmelkse kaas te eten of rauw vlees. Met die eerste twee had ik geen enkel probleem, maar wat had ik af en toe zin in een broodje rosbief. Drie maal raden wat ik in de periode na mijn bevalling kreeg op brood! En ik kan je vertellen, dan smaakt het 2x zo lekker. Omdat ik rosbief zo lekker vind, staat dit dus centraal in dit recept.

Mosterdmayonaise

Op zondag ochtend eet ik het liefst een wit Kaiser broodje met roomboter, rosbief en wat zout en peper. Heerlijk! Maar voor dit extra lekkere lunch broodje heb ik gekozen om wat extra smaak toe te voegen in de vorm van mosterdmayonaise. De combinatie werkt ontzettend goed met de zachte smaak van het vlees en het is ook nog eens super makkelijk zelf te maken. Voeg nog wat extra groenten toe en kies voor een knapperige pistolet en je hebt in no-time een geweldige lunch!

Komt dit lekkere lunch broodje rosbief met mosterdmayonaise ook op jouw favoriete lunchrecepten? Hij staat bij mij in elk geval hoog genoteerd (maar dat mag geen verrassing zijn!)

Lekker lunch broodje: Rosbief met mosterd mayonaise

5 van 1 stem
Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

0

minutes
Totale tijd

5

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

 • 1 luxe broodje (ik koos voor een volkoren triangel broodje)

 • Roomboter

 • 3 plakjes rosbief

 • 3 plakjes komkommer

 • Handje rucola

 • Beetje geraspte parmezaanse kaas

 • 1 eetlepel mayonaise

 • 1 eetlepel mosterd

 • Peper

Bereiding

 • Meng de mayonaise en de mosterd goed door elkaar. Voeg als je wilt nog wat peper naar smaak toe.
 • Snijd het broodje open en besmeer dun met roomboter. Leg de rucola op je broodje en verdeel daar bovenop de plakjes rosbief. Leg de plakjes komkommer er op en lepel de mosterdmayonaise er over. Bestrooi met nog een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Broodje rosbief met mosterdmayonaise
Pinterest Post Broodje rosbief met mosterdmayonaise
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]