Het makkelijkste én gezondste babykoekjes recept

door Esther
havermoutkoekjes

Zelf een lekkere snack maken voor je kindje is makkelijk! Met het gezondste babykoekjes recept met banaan en havermout ben je in een kwartiertje klaar.

Nu we de laatste jaren meer en meer op onze gezondheid letten en vooral ook op die van onze kinderen, maken we meer en meer zelf de eerste hapjes. Maar we kijken ook steeds meer naar de extraatjes die we peuters en kleuters geven. Veel ouders kiezen voor koekjes met minder suiker en maken zo een gezondere keuze. Maar wist je dat je ook zelf koekjes kunt maken voor je kleintje?

Dit koekje heeft maar twee ingrediënten en is supermakkelijk te maken. Deze havermout banaankoekjes bevatten geen extra suikers, maar wees je er van bewust dat banaan natuurlijk van zichzelf al wel suiker bevat. Helemaal suikervrij is het dus niet. Maar wat mij betreft kunnen dit soort suikers wel met mate gegeten worden. Je kleintje is in de groei en ontdekt de wereld. Daar is ook energie voor nodig. De suikers uit een stukje fruit kunnen die energie op een natuurlijke manier leveren.

Bewaar deze zelf gemaakt babykoekjes in de koelkast, dan zijn ze zo’n 2-3 dagen houdbaar. Maak er daarom ook niet te veel, tenzij je zelf er af en toe ook eentje opsnoept. Want zo lekker zijn ze wel!

De basis ingrediënten voor dit babykoekjes recept zijn banaan en havermout en deze zijn veilig voor kinderen vanaf 6 maanden. Je kunt ook wat extra ingrediënten toevoegen, maar let er op dat ze wel geschikt zijn voor de leeftijd van je baby. Op de foto’s zie je havermoutkoekjes naturel, met rozijnen en met kokos.

De gezondste en lekkerste babykoekjes maak je zelf.

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 65 gram havermout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak de banaan, hoe rijper de banaan hoe makkelijker dat gaat.
  • Voeg de havermout en eventueel extra ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar. Vorm van het geheel 6 balletjes en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje plat met je handpalm.
  • Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in de koelkast.

Tips

  • Extra toe te voegen: kokos, rozijnen, chocolade, gedroogde abrikozen, amandelen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

babykoekjes recept
babykoekjes recept
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Wendy 2021-11-07 - 20:17

Ik ben erg blij met jou!!!
Ben gek op koken en eten natuurlijk en zie weer allemaal lekkere en ook gezonde recepten die weer nieuw voor mij zijn.
Ook staat mijn slowcooker wekelijks aan dus ik kan weer allemaal nieuwe recepten van jou gaan proberen!
Bedankt voor het delen!!!!!

Antwoord
Esther 2021-11-08 - 10:10

WoW, dank voor je lieve woorden Wendy! Dit is superfijn om te lezen. Veel kookplezier met alle lekkere recepten die je op deze site hebt gevonden.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]